Παιδί Υδροχόος: Μικρός επαναστάτης από κούνια!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γενέθλια: 20.1 - 18.2 - Ποιότητα: Σταθερό - Στοιχείο: Αέρας - Κυβερνήτης: Ουρανός (και Κρόνος)

Εάν το παιδί σας ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου, τότε μάλλον είναι ένας μικρός επαναστάτης από κούνια!


Από την Γιώτα Ανδρεάδου

Είναι το παιδί, που αργά ή γρήγορα θα προσπαθήσει με την στάση ζωής του, να σπάσει το κοινωνικό κατεστημένο, τις παραδόσεις, τις δομές και τα πρέπει, τα οποία καλά θα κάνετε να τα αποφεύγετε, όσο είναι δυνατόν, γιατί για το παιδί Υδροχόος δεν υπάρχουν το «πρέπει» το «μη» και το «δεν»! Η συχνή χρήση τέτοιων λέξεων, θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού για τα παιδιά αυτά δεν υπάρχουν κανόνες!

Οι Υδροχόοι, θέλουν να φτιάχνουν οι ίδιοι τους κανόνες ή τουλάχιστον, αυτό πρέπει να νομίζουν! Οι νόμοι και οι κανόνες παίρνουν μορφή στο προηγούμενο ζώδιο, στον Αιγόκερω. Στον Υδροχόο, οι νόμοι αρχίζουν να καταρρέουν για να δημιουργηθούν εκ νέου σε πιο μοντέρνα εκδοχή ή για το συμφέρον των πολλών! Μην αναγκάσετε για παράδειγμα, το παιδί Υδροχόος, να κάνει κάτι που δεν θέλει, γιατί έτσι πρέπει. Σύντομα θα διαπιστώσετε, πως κάτι τέτοιο δύσκολα θα λειτουργεί! Ιδανικά, τα μηνύματα που θέλετε να του περάσετε, είναι προτιμότερο να είναι σε μορφή διαλόγου και αφήστε το παιδί να ανακαλύψει μόνο του την αλήθεια.

Όταν είστε αυστηροί και θέτετε όρους, το παιδί αυτό θα γίνεται ακόμη πιο αντιδραστικό και θα σας κάνει την ζωή δύσκολη! Επιτρέψτε του λοιπόν να λειτουργεί, όσο γίνεται ελεύθερα και τότε δεν θα ξεπεράσει σχεδόν ποτέ τα επιτρεπτά όρια! Θα έχετε βρεί ένα από τα μαγικά κουμπιά του, που είναι η ελευθερία κινήσεων και έκφρασης! Είναι προτιμότερο, να νιώθει πως δεν υπάρχουν απαγορεύσεις και καταπίεση. Η φύση του είναι να κοιτάει στο μέλλον και είναι πιο αποτελεσματικό όταν το περιβάλλον γύρω του δεν είναι αυστηρό και συντηρητικό.

Είναι επίσης σημαντικό, να αισθάνεται πως είναι ισάξιο μέλος της οικογένειας και ο μπαμπάς ή η μαμά δεν έχουν τον ρόλο του «αφεντικού». Έχει συνήθως την ανάγκη να βλέπει τους γονείς του και σαν φίλους. Η έννοια της φιλίας έχει ιδιαίτερη σημασία εδώ. Είναι ένα κοινωνικό παιδάκι που έχει ανάγκη τους άλλους, την επικοινωνία και τις ανθρώπινες επαφές. Εσείς, μπορείτε να το βοηθήσετε, ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα κοινωνικότητα, γράφοντάς το σε διάφορους συλλόγους και ομάδες.

Παιδί υδροχόος

Ένα παιδί Υδροχόος, μπορεί στην κυριολεξία να ανθίσει και να εξελιχθεί μέσα από τις παρέες του και την αλληλεπίδρασή του με την κοινωνία, γιατί καθώς θα μεγαλώνει η κοινωνία γίνεται σταδιακά το δεύτερο σπίτι του.Έχει ανεπτυγμένα τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, είναι αγαπητό στις παρέες και απολαμβάνει την επαφή με όλων των ειδών τους ανθρώπους. 

Συνήθως, είναι ένα ευφυέστατο παιδί, με κοφτερό μυαλό, επικοινωνιακή δεινότητα και πρωτοποριακές ιδέες. Επεξεργάζεται τις πληροφορίες με ιδιαίτερη ευκολία! Ο Ουρανός, ως κυβερνήτης του Υδροχόου, χαρίζει στα παιδιά αυτά εξυπνάδα, καινοτομία, ειλικρίνεια και ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα όμως, τα κάνει και αρκετά απρόβλεπτα, γιαυτό θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και για το αναπάντεχο!

Ο Υδροχόος είναι το παιδί «έκπληξη» και μπορεί κατά καιρούς να σας αφήνει κυριολεκτικά άφωνους, είτε με τις πράξεις του, είτε με αυτά που θα σας λέει! Οι αλλαγές, είναι επίσης αρκετά σημαντικές για την προσωπικότητά του. Συνήθως, βαριέται πολύ εύκολα και για αυτόν τον λόγο έχει ανάγκη έστω και από μικρές δόσεις αλλαγής στην καθημερινότητα του. Δώστε του λοιπόν ποικιλία ερεθισμάτων, χώρο για αυτοέκφραση, βοηθήστε την συναισθηματική του πλευρά και υποστηρίξτε τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του.

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος
Mail: panagiotaa4@gmail.com

Viber: 0049 1794969019