Ωροσκόπος, Ήλιος, Σελήνη και Μητρότητα: Πως καθορίζει τι μητέρα είστε

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο Ωροσκόπος μαζί με τον Ήλιο και την Σελήνη, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του γενέθλιου χάρτη μας. Είναι τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία σε ένα ωροσκόπιο και από την σύνθεση αυτών, αλλά και τις όψεις που μπορεί να σχηματίζουν με άλλους πλανήτες, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τον χαρακτήρα, τα κίνητρα, την συμπεριφορά, την εμφάνιση, την προσωπικότητα και τα θέλω μας. Με άλλα λόγια, γνωρίζοντας αυτά τα τρία, έχουμε ταυτόχρονα και ένα μικρό ψυχογράφημα του ανθρώπου που βρίσκεται απέναντί μας.

Από την Γιώτα Ανδρεάδου


Με τον Ωροσκόπο ξεκινάει κάθε γενέθλιος χάρτης και αποτελεί τον πρώτο οίκο. Μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την εμφάνισή μας, την φυσική μας κατάσταση και για το πως βλέπουμε τον κόσμο και τους άλλους γύρω μας. Είναι επίσης και το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι άλλοι σε εμάς. Αυτό που φαίνεται ή αυτό που αφήνουμε εμείς να φανεί!

Ο Ήλιος, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί την ταυτότητά μας και το Είναι μας! Δείχνει την βασική δομή του εαυτού μας, το Εγώ και συμβολίζει την αρσενική ενέργεια (όπως και ο πλανήτης Άρης) τον πατέρα μας και γενικά τους άντρες στην ζωή μας. Αν θέλουμε να δούμε τι είδους άντρες προτιμάει μια γυναίκα, είτε σαν φίλους είτε σαν συντρόφους, θα κοιτάξουμε σε ποιο ζώδιο είναι ο Ήλιος της και τι όψεις σχηματίζει. Για παράδειγμα, αν ο Ήλιος της σχηματίζει μια και μοναδική όψη με τον Κρόνο, τότε πιθανότατα προτιμά να συναναστρέφεται με «Κρόνιους» τύπους, όπως είναι ας πούμε οι Αιγόκεροι.

Η Σελήνη δείχνει τον εσωτερικό εαυτό μας. Είναι κάτι βαθύτερο και συμβολίζει το συναίσθημα, τις ανάγκες μας, τις αντιδράσεις μας, το ένστικτο, την ασφάλεια, τον ψυχικό μας κόσμο. Αποτελεί ενα πιο προσωπικό στοιχείο του χάρτη μας και δεν είναι τόσο εύκολα ορατή. Θα χρειαστεί κάποιος να μας γνωρίσει λίγο καλύτερα για να διακρίνει τις ποιότητες της Σελήνης μας. Μια καλά τοποθετημένη Σελήνη είναι σίγουρα κάτι που λειτουργεί υπέρ μας, γιατί μας «οπλίζει» και μας χαρίζει ψυχική δύναμη στα δύσκολα. Εκφράζει την θηλυκή ενέργεια (μαζί με την Αφροδίτη) και δείχνει τις γυναίκες στην ζωή μας, την μητέρα μας, τις ρίζες, την καταγωγή και το παρελθόν μας. Στον αστρολογικό χάρτη ενός άντρα, αν θέλουμε να δούμε με τι είδους γυναίκες προτιμά να κάνει σχέσεις ή παρέα, θα κοιτάξουμε την Σελήνη, αλλά και την Αφροδίτη του. Εάν για παράδειγμα, η Σελήνη κάποιου σχηματίζει μια και μοναδική όψη με τον Ποσειδώνα, τότε μάλλον προτιμά τις γυναίκες που ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων ή τέλος πάντων, οι γυναίκες που βρίσκονται στο περιβάλλον του, μάλλον θα έχουν κάτι «Ποσειδώνιο». Οι άντρες που έχουν έντονη την Σελήνη ή την Αφροδίτη στον αστρολογικό τους χάρτη, έχουν πολύ καλή σχέση με τις γυναίκες, τις νιώθουν, τις υποστηρίζουν και είναι ξεχωριστοί σύντροφοι και φίλοι.

Κάτι ακόμη το οποίο έχει να κάνει άμεσα με την θέση της Σελήνης στα δώδεκα ζώδια, είναι το τι είδους μητέρα είναι ή θα γίνει μια γυναίκα, αν και εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο. Πάμε να δούμε λοιπόν πως εκφράζεται αυτό μέσα από την ενέργεια της Σελήνης της.

Σελήνη στον Κριό

Είναι μια μητέρα δυναμική και ίσως επιχειρηματίας. Θα διδάξει στο παιδί της την αξία της δράσης και της ανεξαρτησίας. Θα του μάθει να βάζει στόχους και να τους κατακτά πάντα με θάρρος, αλλά και πάθος.

Σελήνη στον Ταύρο

Η μητέρα αυτή έχει μια εσωτερική γαλήνη και ηρεμία και αυτό θα το περάσει και στο παιδί της. Θα του διδάξει αξίες, εμπιστοσύνη, ασφάλεια και οικογενειακή θαλπωρή. Αγαπά ιδιαίτερα τα παιδιά και θα τους μάθει να έχουν επαφή με το σώμα τους και να εμπιστεύονται τις αισθήσεις τους.

Σελήνη στους Διδύμους

Εδώ υπάρχει μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή σχέση με τα παιδιά γενικά. Τα συμπονά και νιώθει μια πνευματική σύνδεση μαζί τους. Κατά βάθος βέβαια, είναι και η ίδια ένα παιδί. Θα τους εμφυσήσει την αγάπη για τα ταξίδια, την μάθηση, την πληροφόρηση, το χιούμορ και την αξία της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Σελήνη στον Καρκίνο

Η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο και έτσι η μητέρα αυτή θα φροντίζει και θα προστατεύει τα παιδιά της με το παραπάνω. Είναι κάτι σαν ακοίμητος φρουρός από πάνω τους, αφού η οικογένεια είναι η ζωή της. Θα τους μάθει τι σημαίνει νοιάζομαι για τους δικούς μου ανθρώπους και θα τους δείξει πως να μετατρέπουν την ευαισθησία σε δύναμη.

Σελήνη στον Λέοντα

Μια σελήνη η οποία είναι ιδιαίτερα λαμπερή και χαρούμενη. Είναι ερωτευμένη με τον έρωτα και τα παιδιά και μπορεί να παίζει μαζί τους ατελείωτες ώρες. Ως μητέρα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών της, θα τα κάνει αυτόφωτα και θα νιώθουν μοναδικά στο κόσμο! Θα υποστηρίζει τα ταλέντα τους και την δημιουργικότητα.

Σελήνη στην Παρθένο

Μια μαμά που θα φροντίζει για κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια. Τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά με την οργάνωση, την καθημερινότητα και την διεκπεραίωση υποθέσεων. Θα μεταφέρει στα παιδιά την αξία του να είσαι χρήσιμος, λειτουργικός και παραγωγικός. Θα τους διδάξει την πρακτικότητα καθώς και την αγάπη για τις υγιεινές συνήθειες και την διατροφή.

Σελήνη στον Ζυγό

Ξέρει να γοητεύει τα πλήθη με την κοινωνικότητα, την χάρη και την ευγένεια που διαθέτει. Τα παιδιά της, θα κατανοήσουν πόσο σημαντικοί είναι οι άλλοι άνθρωποι και οι σχέσεις στην ζωή. Είναι μια ειρηνοποιός δύναμη, μέχρι κάποιος να τολμήσει να αδικήσει τα παιδιά της. Τότε θα ξεχάσει αυτόματα τους καλούς της τρόπους.

Σελήνη στον Σκορπιό

Μια έντονη και δυνατή Σελήνη. Σημασία για αυτήν έχει το πως νιώθει, το συναίσθημα. Αυτό θα περάσει και στα παιδιά της. Θα τους δώσει να καταλάβουν πως ξεκινώντας από τον εσωτερικό τους κόσμο, μπορούν να καταφέρουν το οτιδήποτε, να μεταμορφώνονται και να αναγεννώνται.

Σελήνη στον Τοξότη

Μια φιλοσοφημένη, χαρούμενη και καθόλου παρεμβατική μαμά, η οποία θα διδάξει στα παιδιά της την αξία της πίστης. Θα τους μεταφέρει την αισιοδοξία της και θα αφήνει χώρο στα παιδιά για να εκφραστούν ελεύθερα. Μάλλον θα τους μεταδώσει και την αγάπη της για την γνώση, την εξέλιξη και την εξερεύνηση του κόσμου γύρω τους.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Αυτή είναι μια μαμά που θα στοχεύσει επίσης στην ανεξαρτησία των παιδιών της. Είναι η μεγάλη δύναμη που κινεί το σπίτι, αλλά έχει μέσα της και μπόλικη φιλοδοξία, οπότε είναι σε θέση να δείξει στα παιδιά της τον δρόμο προς την επιτυχία. Να κατακτήσουν καριέρα και αξιώματα μέσα στην κοινωνία.

Σελήνη στον Υδροχόο

Στον Υδροχόο θα συναντήσουμε την πιο φιλελεύθερη μαμά. Τα παιδιά της θα την βλέπουν πρώτα σαν φίλη και θα είναι σε θέση να συζητήσουν ανοιχτά τα πάντα μαζί της. Υπάρχει ελευθερία ιδεών και έκφρασης. Θα τους μάθει επίσης πως η κοινωνία προχωράει μπροστά μόνο με ομαδική δουλειά.

Σελήνη στους Ιχθύς

Μια μαμά συμπονετική με δυνατή φαντασία και ευαισθησίες. Θα δώσει στα παιδιά της αγάπη δίχως όρια και κριτική. Θα τα παροτρύνει να ασχοληθούν μόνο με πράγματα που η ψυχή τους λατρεύει. Ίσως τους μεταφέρει και την αγάπη της για τις καλλιτεχνικές ασχολίες καθώς και για τις υπερβατικές, μη γήινες ιδέες.

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος

Mail panagiotaa4@gmail.com

Viber 0049 1794969019