Online μαθητικός Διαγωνισμός «Καλύτερο Promo Video»: Ψηφίστε την αγαπημένη σας μαθητική «start up»!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τον διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερο Promo Video Εικονικών Επιχειρήσεων 2022» διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Junior Achievement Greece και καλεί το κοινό να ψηφίσει την αγαπημένη του μαθητική «start up»!

Στην πλατφόρμα www.jagreece.org/promovoting, που θα είναι ανοιχτή από 28 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου 2022, το κοινό θα μπορεί να δει τις συμμετοχές από Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας και να ψηφίσει μια φορά έως 3 μαθητικές «επιχειρήσεις». Το έπαθλο για την «Εικονική Επιχείρηση» που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό και τις άλλες ομάδες είναι η απευθείας πρόκρισή της στις 10 Καλύτερες Εικονικές Επιχειρήσεις της χρονιάς και τον Πανελλαδικό Τελικό του 2022.


Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το καλύτερο promo video θα ανακοινωθούν σε online live event την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, στις 16:00, που θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα της ψηφοφορίας και τα social media του JA Greece.

«Ο μαθητικός διαγωνισμός για το καλύτερο promo video είναι σημαντικό ορόσημο στην υλοποίηση του προγράμματος/διαγωνισμού “Εικονική Επιχείρηση”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά καλούνται να παρουσιάσουν τώρα τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο διαφημιστικό τους βίντεο, έτσι ώστε να κερδίσουν το ενδιαφέρον και την ψήφο του κοινού και των άλλων ομάδων. Μας έχουν εντυπωσιάσει οι πολύ έξυπνες επιχειρηματικές τους ιδέες, που έχουν έντονη κοινωνική ευαισθησία και η εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει στη δημιουργία των διαφημιστικών τους βίντεο παρά τις δυσκολίες της πανδημίας. Είμαστε βέβαιοι ότι το κοινό θα δυσκολευτεί πολύ να επιλέξει τις 3 που θα ψηφίσει. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος και εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του JA Greece Αργύρης Τζικόπουλος.

«Η υψηλή ποιότητα της δουλειάς των μαθητών και των μαθητριών μας εντυπωσιάζει κάθε χρόνο και μας παρακινεί να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σε αυτό το στάδιο βλέπουμε την πρώτη αποτύπωση μιας πολύμηνης δουλειάς, γεγονός που μας δίνει μεγάλη χαρά. Η πανδημία δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε ούτε φέτος τις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις που φιλοξενούνταν κάθε χρόνο στο The Mall Athens και στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Παρά τις αντίξοες συνθήκες καταφέραμε πάντως να σταθούμε αντάξιοι της δουλειάς των παιδιών και να διοργανώσουμε το διαγωνισμό Καλύτερο Promo Video διαδικτυακά, με την ελπίδα ότι του χρόνου θα μπορέσουμε και πάλι να βρεθούμε και πάλι διά ζώσης στις Εμπορικές Εκθέσεις», ανέφερε, από την πλευρά της, η υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» Ελίζα Παυλίδη.

Οι 38 Inspirational Mentors συμμετέχουν στο promo video της ομάδας τους

Ο νέος θεσμός των Ιnspirational Mentors αποτελεί μια πρωτότυπη πρωτοβουλία του Junior Achievement Ελλάδος, με στόχο να δώσει ίσες ευκαιρίες στα μικρά, ακριτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση 2022». «Μας συγκίνησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού και αθλητικού κόσμου αποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά να γίνουν Inspirational Mentors του JA Greece και να στηρίξουν τα παιδιά. Έχουν πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις και έχουν δώσει μεγάλη έμπνευση και δύναμη στις ομάδες σε μη προνομιούχα σχολεία που είχαν ανάγκη για μεγαλύτερη υποστήριξη.

Σε μια ουσιαστική κίνηση επιβράβευσης των παιδιών και της σπουδαίας δουλειάς τους, οι Inspirational Mentοrs συμμετέχουν και στο promo video της μαθητικής «start up» που έχουν «υιοθετήσει» δίνοντας ώθηση στην έξυπνη επιχειρηματική ιδέα που παρουσιάζουν τα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά τους Inspirational Mentors που προσφέρουν στους έφηβους «επιχειρηματίες» σπουδαίες γνώσεις και εμπειρίες ζωής», ανέφερε η δημοσιογράφος, διευθύντρια επικοινωνίας του JA Greece, Mαρία Γιαννέτου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι Inspirational Mentor στην «επιχείρηση» «Ζωομπουκίτσες Έβρου» του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Inspirational Mentor στην «επιχείρηση» «Το ρούχο μου – Το ρούχο σου» του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κοζάνης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως είναι Inspirational Mentor στην «επιχείρηση» EnviroSocial του Ομίλου Ρομποτικής Γυμνασίου Λυκείου Φλώρινας, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος είναι Inspirational Mentor στην «επιχείρηση» Lampeia’s Γεύσεις του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Λαμπείας στην Ηλεία και ο πρόεδρος του JA Greece, συνιδρυτής & πρόεδρος Upstream, Partner Big Pi Ventures, Mάρκος Βερέμης είναι Inspirational Mentor στην «επιχείρηση» LifeSaver του Γυμνασίου Πάτμου.

Inspirational Mentors επίσης είναι - με αλφαβητική σειρά οι: Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Πέγκυ Αντωνάκου, Καλλίσσα Αποστολίδου, Άντζελα Γκερέκου, Μαρία Δεμερτζή, Χρίστος Δήμας, Γιώργος Δουκίδης, Peter Economides, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Σοφία Ζαχαράκη, Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Μανόλης Καψής, Σία Κοσιώνη, Αιμίλιος Κυριάκου, Πάρης Κυριακόπουλος, Σπύρος Μαγιάτης, Ζέττα Μακρή, Δόμνα Μιχαηλίδου, Γιάννης Μπρατάκος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Αλέξης Παπαχελάς, Αντριάννα Παρασκευοπούλου, Αιμίλιος Περδικάρης, Μαριάννα Πολιτοπούλου, Γιάννης Πολίτης, Έρρικα Πρεζεράκου, Άγγελος Συρίγος, Μαρία Συρεγγέλα, Γιάννης Σωτηρίου, Γιάννης Σωτηρόπουλος, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης. Δείτε τους Ιnspirational Mentors και τα promo video των «Εικονικών Επιχειρήσεων» που υποστηρίζουν σε ειδική στήλη στη σελίδα της ψηφοφορίας: https://jagreece.org/promovoting/inspirational-mentors/.

To πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του JA Greece

Το πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του JA Greece τελεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Είναι το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Junior Achievement που πραγματοποιείται σε όλες τις Η.Π.Α. και σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η νικήτρια ομάδα του Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού 2022 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό «JA Europe Company Program Competition 2022», στις 12 με 14 Ιουλίου στο Ταλίν της Εσθονίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen-E. Κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 10 Καλύτερες μαθητικές «επιχειρήσεις» που θα διαγωνισθούν στον Πανελλαδικό Τελικό την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Η περυσινή νικήτρια ομάδα «FlowOn» από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατάφερε να κερδίσει το 2ο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe του 2021 και έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Έχοντας επιτελέσει σπουδαίο, παγκόσμιο έργο στην ενδυνάμωση των μαθητών και των μαθητριών εδώ και πάνω από 100 χρόνια, το Junior Achievement Worldwide – μέλος του οποίου είναι το Junior Achievement Greece - είναι υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2022! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jagreece.org.

Χορηγοί του προγράμματος είναι οι Citi Foundation, Raycap, EY, Accenture, ενώ μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για να παρακολουθήσει κάποιος την πορεία των μαθητικών «start up» 2022, μπορεί ν’ ακολουθήσει το JA Greece στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece

Instagram: https://www.instagram.com/ja_greece/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jagreece/

Twitter: https://twitter.com/ja_greece

YouTube: https://www.youtube.com/user/SENGREECE

 

 

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και π