Όλγα Κεφαλογιάννη: Είχε εμβολιαστεί όσο ήταν έγκυος στα δίδυμα

Δημοσιεύθηκε στις

Πολλές γυναίκες που είναι έγκυες διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Παρά το γεγονός ότι όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο ούτε οι ίδιες, ούτε τα έμβρυο που κυοφορούν. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη εμπιστεύτηκε την επιστήμη και τις μελέτες και προχώρησε στον εμβολιασμό της ενώ κυοφορούσε τα δίδυμα παιδιά της.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε σήμερα, σε ανάρτηση της στο Instagram, η κ. Κεφαλογιάννη. Αφορμή στάθηκε ο εμβολιασμός της με την τρίτη, αναμνηστική δόση. Η ευτυχισμένη μητέρα, ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού, ανέβασε φωτογραφία την ώρα που της χορηγείται το εμβόλιο και παρότρυνε τους πολίτες να κάνουν αυτό το βήμα, που άλλωστε είναι το μοναδικό όπλο μας κατά του κορονοϊού.


«Εμβολιαστείτε! Τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου τις έκανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, αφού συμβουλεύτηκα τις δημοσιεύσεις των επιστημόνων (FDA) και φυσικά τους γιατρούς μου.
Σήμερα, έκανα την τρίτη, ή αναμνηστική δόση. Όπως πολύ εύστοχα μου επισήμανε ο γιατρός μου, αυτό δε σημαίνει ότι σταματάμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Κάθε άλλο!

Οφείλουμε όλες και όλοι, φυσικά και οι εμβολιασμένοι, να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκα και να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής και προστασίας. Γνωρίζουμε πλέον ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό. Το εμβόλιο ομως είναι το βασικό μας όπλο αυτή τη στιγμή. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειες μας, αφού αυτό αποτρέπει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σοβαρή νόσηση ή το θάνατο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία που δοκιμάζει και κλυδωνίζει την κοινωνία μας», έγραψε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δες τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο instagram: