Όλγα Κεφαλογιάννη: Αν πραγματικά θέλεις να γίνεις μάνα, αξίζει να το προσπαθείς

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Με αφορμή το Women Political Leaders Athens Summit 2024, το οποίο ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου και ολοκληρώνεται σήμερα, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Mega Καλημέρα», και μεταξύ άλλων μίλησε για τη μητρότητα.

«Αναμφισβήτητα υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για βελτίωση, έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια και νομοθετικά και σιγά σιγά η κοινωνία καταρρίπτει κάποια στερεότυπα. Η πανδημία επηρέασε πολύ περισσότερο τις γυναίκες, είδαμε δυστυχώς αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, να αφήσουν τις θέσεις εργασίας τους για να φροντίσουν το σπίτι, την οικογένεια. Χάσαμε χρόνια σε σχέση με το πόσο θα χρειαστεί για να επιτευχθεί η ισότητα» ανέφερε αρχικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.


«Το θέμα της μητρότητας ήταν κάτι που το ήθελα πολύ, δε μου είχε συμβεί και το είχα βγάλει από το μυαλό μου. Είναι ένα τεράστιο δώρο που μου δόθηκε, αισθάνομαι ευλογημένη και είναι ο ωραιότερος ρόλος της ζωής μου. Οποιαδήποτε γυναίκα που θέλει να αποκτήσει παιδιά και δεν το καταφέρνει αισθάνεται απογοήτευση. Το μήνυμά μου προς όλες τις γυναίκες είναι αν πραγματικά θέλεις να γίνεις μάνα, αξίζει να το προσπαθείς. Πλέον υπάρχουν και τα μέσα, γι’ αυτό έχω μιλήσει ανοιχτά για την εξωσωματική γονιμοποίηση» εξομολογήθηκε η Υπουργός Τουρισμού.

Όσο για τον σύζυγό της, Μίνω Μάτσα, η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε: «Είναι ένας εξαιρετικός πατέρας και βοηθάει πάρα πολύ στο να συνεχίσω και εγώ τη δική μου δράση. Δεν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω. Τώρα πια έχω ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και δύναμη για να κάνω την αλλαγή».