Οι εκπαιδευτικοί από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν για τον κορονοϊό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο κορονοϊός έχει πατήσει... pause στη ζωή μας και όλοι έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα στην εύρεση του εμβολίου.

από τη Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Πολλές εταιρείες είναι κοντά στην κυκλοφορία του και αναμένεται από τις αρχές του 2021 να ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή να εκπονηθεί νωρίς ένα επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για covid-19, έτσι ώστε όταν έρθουν τα εμβόλια να εμβολιαστούν με ασφάλεια, οργάνωση και ιεράρχηση οι πολίτες. Όπως είπε πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

Από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν είναι και οι εκπαιδευτικοί, όπως σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα, η κ. Θεοδωρίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Στην ιεράρχηση η προσέγγιση που παρουσιάστηκε ήταν η αδρή· υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες συμπολιτών μας, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, όπως τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες. Οπωσδήποτε και οι εκπαιδευτικοί που έχουν έναν τόσο σημαντικό έργο θα είναι από τις ομάδες που θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες».