Οι 7 χειρότερες συμβουλές που έχω δεχθεί ως μητέρα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι ίσως η δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο. Όχι μόνο γιατί έχεις την ευθύνη ενός άλλου ανθρώπου, αλλά και γιατί αναρωτιέσαι συνεχώς αν κάνεις το σωστό. Κι εκεί έρχονται συγγενείς και φίλοι, ως ειδήμονες, να σε βομβαρδίσουν με συμβουλές.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Η γονική φροντίδα είναι σαν debate ανάμεσα στην Jennifer Antiston και την Angelina Jolie: ο καθένας έχει τη γνώμη του και προσπαθεί να στην επιβάλλει. Από το πως θα κοιμήσεις το μωρό σου μέχρι πως θα το φροντίσεις,.

Προσωπικά έχω ακούσει τις πιο ανεπιθύμητες συμβουλές για κάθε πτυχή της ανατροφής των δύο μικρών παιδιών μου - και όχι μόνο από τα μέλη της οικογένειάς μου. Ωχ όχι. Τώρα θυμήθηκα τον barista σε ένα μικρό καφέ που προσπαθούσε να με διδάξει για το «μόνο σωστό τρόπο» για να εκπαιδεύσω την κόρη μου (ήταν τότε δέκα μηνών), μέχρι μια  βοηθό κομμωτηρίου, που "καταδίκασε" τις επιλογές μου για την ανατροφή των παιδιών μου.

Φυσικά έχω δεχθεί και συμβουλές που ήταν χρήσιμες, όμως οι ακόλουθες ήταν πραγματικά εντελώς λανθασμένες:

  1. Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος αν θηλάζεις. Το δεύτερο παιδί μου απέδειξε ότι αυτό ήταν λάθος!
  2. Βάλτε δημητριακά ρυζιού στο μπουκάλι του μωρού σας για να το βοηθήσετε να κοιμηθεί όλη τη νύχτα . (Εννοώντας ότι δεν θα πεινάσει τη νύχτα και δεν θα ξυπνήσει) Ευχαριστώ, αλλά το παιδί μου μόλις δύο μηνών δεν μπορεί φάειι στερεό φαγητό, προς το παρόν.
  3. Το να κάνεις δεύτερο παιδί άμεσα είναι εύκολο. Μεγαλώνουν μαζί σαν να έχεις... ένα. Αν λέγοντας «εύκολο», εννοείτε «εξαντλητικό και χαοτικό», τότε συμφωνώ!
  4. «Μην αφήνετε ποτέ το παιδί σας να βλέπει τηλεόραση». Στην πραγματικότητα, ο Μπόμπ Σφουγγαράκης και η παρέα του, ήταν  η καλύτερη νταντά για την κόρη μου όταν ήταν 3 ετών. Μπορούσα να κάνω μπάνιο ή να ετοιμάσω τα ρούχα στο πλυντήριο. Ακόμα κι αν ακουγόταν η λέξη ηλίθιος συχνά... στο κόμικ.
  5. Κοιμήσου, όταν κοιμάται το μωρό. Αυτή η συχνά επαναλαμβανόμενη συμβουλή μπορεί να λειτουργήσει για μερικές μαμάδες, αλλά εγώ δεν έχω την ευλογία να... πατάω ένα... κουμπί και να κοιμάμαι. Και όταν τα κατάφερνα, το μωρό ξυπνούσε. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο για να ολοκληρώσετε... σημαντικά πράγματα, όπως να ενημερωθείτε για τα τελευταία κουτσομπολιά διασημοτήτων.
  6. Μην παίρνεις αγκαλιά το μωρό όταν κλαίει γιατί το κακομαθαίνεις. Το παίδι μου είναι κακομαθημένο από... αγάπη και ασφάλεια.
  7. «Ο θηλασμός θα κάνει τον γιο σας "μαμάκια"». Σε αυτή την περίπτωση, ΟΛΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΓΙΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ! ΠΟΛΥ!

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.