O σεφ Γιώργος Γεράρδος μας ετοιμάζει ένα κέικ χωρίς αλεύρι... σκέτη σο-κόλαση!

Δημοσιεύθηκε στις

Ο Γιώργος Γεράρδος μας ετοιμάζει το αγαπημένο του γλύκισμα με σοκολάτα που το ονομάζει Chocolate Nemesis!

Η συνταγή αυτή προέρχεται από το βιβλίο ενός εστιατορίου στο Λονδίνο που λέγεται River Cafe και είναι πραγματικά το κάτι άλλο ειδικά για τους λάτρεις της σοκολάτας.


Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και είναι είναι κάτι ανάμεσα σε σουφλέ και Brownie. Τα υλικά του είναι ελάχιστα, μόλις 4 ή 5 αν υπολογίσουμε και το ελάχιστο αλάτι που χρησιμοποιούμε. Επίσης είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και αποφεύγουν το αλεύρι.

Πρωταγωνιστής στη γεύση είναι φυσικά η σοκολάτα γι αυτό είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα καλής ποιότητας, ιδανικά με 70% κακάο, όπως και τα αυγά μας να είναι βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής.

Υλικά

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 6 μεγάλα αυγά
  • Μια πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς και λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

O σεφ Γιώργος Γεράρδος μας ετοιμάζει ένα κέικ χωρίς αλεύρι... σκέτη σο-κόλαση!

Σπάμε τα αυγά στο multi, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

O σεφ Γιώργος Γεράρδος μας ετοιμάζει ένα κέικ χωρίς αλεύρι... σκέτη σο-κόλαση!

Ενώνουμε τα αυγά με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

O σεφ Γιώργος Γεράρδος μας ετοιμάζει ένα κέικ χωρίς αλεύρι... σκέτη σο-κόλαση!

Κόβουμε μια λαδόκολλα και καλύπτουμε τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο.

O σεφ Γιώργος Γεράρδος μας ετοιμάζει ένα κέικ χωρίς αλεύρι... σκέτη σο-κόλαση!

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Το 'κεικ' θα έχει κάνει μια κρούστα από πάνω αλλά στη μέση θα δείχνει πολύ υγρό.

O σεφ Γιώργος Γεράρδος μας ετοιμάζει ένα κέικ χωρίς αλεύρι... σκέτη σο-κόλαση!

Αφήνουμε να παγώσει καλά για να κόβεται και σερβίρουμε με λίγη σαντιγί ή παγωτό βανίλια.

Extra tip: Το κέικ αυτό είναι πολύ πλούσιο και γι αυτό κόβουμε και σερβίρουμε μικρά κομμάτια.

Καλή επιτυχία!