«Ο μπαμπάς μου με αγγίζει στο σώμα» - Πατέρας βίαζε τη 12χρονη κόρη του!

Δημοσιεύθηκε στις

Την αλλαγή της συμπεριφοράς ενός 12χρονου κοριτσιού στο Αμύνταιο Φλώρινας παρατήρησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου της και αυτό αποτέλεσε αφορμή, ώστε να αποκαλυφθεί μία τραγική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου από τον ίδιο του τον πατέρα!

Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν το σχολικό ψυχολόγο και στη συζήτηση με τη μαθήτρια, ο γιατρός παρατήρησε την συμπεριφορά της και προβληματίστηκε με κάποια λόγια που του είπε το παιδί σχετικά με το σεξ και τον έρωτα.

Αφού ο έμπειρος γιατρός κατάφερε και κέρδισε την εμπιστοσύνη του μικρού παιδιού, τότε εκείνο του εξομολογήθηκε το μαρτύριο που ζούσε: «Ο μπαμπάς μου είναι αυτός που μου αγγίζει το σώμα» είπε η 12χρονη.

Αμέσως ο ψυχολόγος, ειδοποίησε την διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια την Αστυνομία και τον Εισαγγελέα. Ο 35χρονος πατέρας της 12χρονης οδηγήθηκε στο τμήμα για να καταθέσει και .αφού έδωσε κατάθεση αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Μάλιστα εν συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Φλώρινας φρουρούμενος .

Τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης πιστοποίησε και ιατροδικαστής, ενώ υποβλήθηκε και σε εξετάσεις DNA. Οι Αρχές ερευνούν παράλληλα αν οι σεξουαλικές πράξεις του πατέρα γίνονταν κατ’ εξακολούθηση.

Η 12χρονη παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο, έχει απομακρυνθεί από το οικογενειακό της περιβάλλον και φιλοξενείται σε δομή πρόνοιας στην Κοζάνη.

Σχεδόν καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα γεγονότα παιδικής κακοποίησης... Πόσο θλιβερό γεγονός είναι αυτό... Το παρήγορο στην περίπτωση της 12χρονης ήταν ότι οι εκπαιδευτικοί αφουγκραστήκαν τη μικρή, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν αδιαφόρησαν και σώθηκε ένα παιδί από κακοποιητικό περιβάλλον!