Ο 5χρονος Μάριος χρειάζεται αίμα - Ένας αληθινός ήρωας της ζωής ζητάει τη βοήθεια μας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια κάνουν οι γονείς του 5χρονου Μάριος Παρασκευά, που παλεύει με καρκίνο στα μάτια.

Ένας αληθινός ήρωας της ζωής ζητάει τη βοήθεια όλων μας! Ο Μάριος-Παρασκευάς είναι ένας μικρός “μεγάλος ήρωας”ο οποίος είναι 5 ετών. Από 6 μηνών παλεύει με ένα είδος καρκίνου στα μάτια που λέγεται ρετινοβλάστωμα. Οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν μετάσταση επιθετικού καρκίνου….!


Είναι επείγουσα ανάγκη και μείζονος σημασίας να μπορέσουμε να δώσουμε ολοι αίμα και κυρίως αιμοπετάλια. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για αιμοπετάλια και αίμα για το μικρό μας φίλο Μάριο καθώς ξεκινάει μία  πολύ δύσκολη μάχη για τους επόμενους τέσσερις μήνες και πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα του όσο μπορούμε και όσο περισσότεροι γίνεται.

Οι γονείς του Κωνσταντίνος και Ελένη Σκουλαρικα.

Πληροφορίες: Σκουλαρικας Μάριος – Παρασκευάς του Κωνσταντίνου, ΚΕΘ Ελπίδα

Σημείωση:

Αιμοπετάλια δίνονται μόνο στην ογκολογική μονάδα Ελπίδα.
Αίμα εντός Αττικής και κυρίως στην ογκολογική μονάδα Ελπίδα.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο στοΑγία Σοφία Ελπίδα 210/ 7452038 ή με το κινητό τηλέφωνο 6974860674

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δε επαναλαμβάνεται σε διάστημα  μικρότερο από δύο εβδομάδες.