Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Η απουσία του πατέρα του από τη ζωή του και τα λόγια θαυμασμού για τη σύζυγό του

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο, μετακόμισε στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα. Η πρώτη του γλώσσα ήταν τα γαλλικά, ενώ η καταγωγή του είναι από τον Βόλο. Οι Βρυξέλλες είναι σαν το δεύτερο σπίτι του και είναι μια από τις χειρότερες πόλεις που μπορείς να ζήσεις. Τη θεωρεί καταθλιπτική. Ο λόγος για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα»  και μίλησε για όλα.

Για το πως μεγάλωσε ως παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, για την απουσία του πατέρα του, για τον αγώνα της μητέρας του, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη σύζυγό του.


«Το σχολείο στο οποίο πήγα έφερνε κοντά πολλούς πολιτισμούς και αυτό με βοήθησε στην αντίληψή μου», δήλωσε. Επέλεξε να περάσει σε μια σχολή στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι μπορούσε να πάει σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. «Ήθελα να κάνω κάτι για τη χώρα μου. Όταν μπήκα στο ελληνικό πανεπιστήμιο η εικόνα δεν ήταν όμορφη και φταίνε και οι φοιτητικές παρατάξεις σε αυτό. Ήθελα να μπω στην παράταξη της ΝΔ, αλλά δεν μου άρεσε αυτό που γινόταν, τα πάρτι κλπ. Εγώ ήθελα να κάνω πολιτική και αυτό έκανα, έμπαινα στα αμφιθέατρα και μίλαγα».

Για το ότι μεγάλωσε μόνο με την μητέρα του καθώς ο πατέρας του αποφάσισε να φύγει πριν καν γεννηθεί: «Είμαι προϊόν έρωτα. Ό,τι κατάφερε η μητέρα μου το προσπαθούσε μόνη της. Κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να κάνει το βήμα στην Ευρώπη. Με τον πατέρα μου γνωρίστηκε στη Σκιάθο και προέκυψα εγώ. Ο πατέρας μου δεν ξέρω που είναι, δεν έχουμε ζήσει ποτέ μαζί. Η μητέρα μου πήρε την απόφαση να με κρατήσει και να με μεγαλώσει. Τον έχω γνωρίσει, έχω πολλά χρόνια να τον δω όμως δεν του κρατάω κακία. Οι επιλογές μας στη ζωή πρέπει να είναι αυτές που πραγματικά θέλουμε. Αν δεν ταιριάζουν δεν τους δεσμεύει κάτι, ακόμα κι αν είναι ένα παιδί.

Έχω αισθανθεί κάποιες φορές ότι η μητέρα μου έχει ενοχές για την επιλογή της. Εγώ τη θαυμάζω για αυτό που έκανε. Είχα τη έλλειψη του πατρικού προτύπου και για αυτό θέλω να κάνω δική μου οικογένεια, όμως αυτή η έλλειψη σε βοηθά να αποκτήσεις δυνάμεις σε άλλα πράγματα. Είχα ερωτήματα για πολλά χρόνια που απαντήθηκαν στην πορεία. Είναι μια κατάσταση που τη νιώθω πολύ δικιά μου. Στη μητέρα μου δεν αρέσει η πολιτική, ήταν εναντίον με την επιλογή μου. Κανείς στην οικογένειά μου δεν είναι πολιτικός. Η μισή μου οικογένεια είναι αριστερών αντιλήψεων, ο πρώτος μου ξάδερφος είναι κομμουνιστής και κάνουμε πολύ ωραίες συζητήσεις. Δέχομαι κριτική, ειλικρινή και σκληρή από την οικογένειά μου. Με βοηθούν να γίνω καλύτερος. Στο σχολείο με θεωρούσαν αριστερό γιατί ήμουν πολύ διεκδικητικός».

Ο γάμος στην Κύθνο

Κατά τη διάρκεια του κορονοϊού ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Ελένη Αθερινού.

«Την Κύθνο την αγαπάμε πολύ. Δεν έχουμε κάποια σχέση με το νησί, η γυναίκα μου είναι από το Καστελόριζο. Λόγω των συνθηκών είχαμε ελάχιστους καλεσμένους, όμως αυτή η απλότητα εμένα μου άρεσε. Είμαστε 6,5 χρόνια μαζί, όχι συνέχεια. Είναι μια σχέση σαν σεισμογράφος, είμαστε και οι δύο έντονοι χαρακτήρες. Είναι δικηγόρος και τη θαυμάζω γι αυτό. Μπορεί να ξυπνάει ξημερώματα και την ακούω με τόσο πάθος να χειρίζεται τη δουλειά της και να έχει δημιουργικότητα. Από εκεί και πέρα όπως όλα τα ζευγάρια έχουμε τα on και τα off. Το καλοκαίρι ακυρώσαμε δύο φορές τον γάμο λόγω covid. Εγώ είχα και ένα ατύχημα λίγες εβδομάδες πριν από τον γάμο. Μπορεί να χρειαστώ και πάλι χειρουργείο. Η σύζυγος μου ασκεί κριτική, θα είναι ειλικρινής σε αυτά που θα μου πει, αλλά τη νιώθω σύμμαχο και βράχο δίπλα μου».

Για τη δράση του με τη Μυρτώ: «Πλησίασα τη μητέρα της σε μια δράση και τη ρώτησα αν αυτές οι δράσεις φέρνουν χρήματα για να μπορέσει να κάνει αυτά που χρειάζεται για την κόρη της. Της είπα αν μπορώ να οργανώσω μια διαδικτυακή καμπάνια για να μαζευτούν τα χρήματα για τη θεραπεία. Η Μυρτώ πάει καλύτερα και προσπαθούμε με νέους συναδέλφους να πάει στο εξωτερικό να κάνει μια νέα θεραπεία».