Νίκος Ζωιδάκης: Το παράπονο που έχει από τις κόρες του και η μαντινάδα που τους αφιέρωσε

Δημοσιεύθηκε στις

Ο τραγουδοποιός Νίκος Ζωιδάκης περιστοιχίζεται από πολλές γυναίκες και δεν εννοούμαι τις θαυμάστριες, αλλά τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες του.

Ο ερμηνευτής και συνθέτης μίλησε για τις 4 γυναίκες της ζωής του, την σύζυγο του και τα κορίτσια του στη Ζωή Κρονάκη και στις «Μαμά-δες».


Μάλιστα  ξεκίνησαν τη ζήτηση με μια μαντινάδα: «Θα θέλα να σου τραγουδώ να ακούσεις τη φωνή μου, μα απόψε θα μιλήσουμε για τα παιδιά Ζωή μου».

Ο Νίκος Ζωιδάκης είναι γέννημα θρέμμα Κρητικός, από το χωριό Κουρνάς των Χανίων. Εκεί συνεχίζει να μένει με την οικογένεια του.

Η πρωτότοκη κόρη του είναι 17 ετών, η δεύτερη 15 ετών και η μικρή μόλις 5 ετών. Ερωτώμενος πόσο εύκολο είναι μετά από 10 χρόνια να αποκτήσεις, τρίτο παιδί, απάντησε: «Για τον πατέρα είναι θείο δώρο. Η μητέρα ανανεώνεται αν έχει όρεξη να μεγαλώνει παιδιά. ΓΙα μένα ήταν θείο δώρο ο ερχομός της μικρής, διότι ξέρεις τα παιδιά από 12 και μετά μεγαλώνουν φεύγουν από το σπίτι. Το Δημοτικό σχολείο είναι κοντά στο σπίτι, εκεί στο χωριό που μένουμε. Για το Γυμνάσιο και το Λύκειο τα παιδιά αλλάζουν νομό. Τα μεγάλα λείπουν όλη μέρα κι έχουμε και ασχολούμαστε με το μικρό».

Το ευχαριστώ στη σύζυγό του

Ο Νίκος Ζωιδάκης ευχαρίστησε τη σύζυγό του, που παρότι έχει τελειώσει Νομική, αφιερώθηκε στην οικογένειά τους. «Δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές για μια γυναίκα που έχει σπουδάσει, κι έχει κάνει όνειρα πριν αποκτήσει οικογένεια. Και ξαφνικά όλο αυτό, μένει στο περιθώριο, είδες τι δύναμη έχουν τα παιδιά όμως

Μιλώντας για την επιλογή του να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική, σημείωσε: «Οι γονείς μου είχαν άγχος. Γιατί εκείνα τα χρόνια όλοι ήθελαν να κάνουν τα παιδιά τους επιστήμονες. Ο πατέρας μου επειδή ασχολιόταν με την οικοδομή, ήθελε να γίνω πολιτικός μηχανικός, να βγάζω εγώ τα σχέδια να χτίζει εκείνος. Νομίζω ότι ότι ονειρεύονται τι θα κάνουν τα παιδιά τους κάνουν μεγάλο λάθος. Το ριζικό και την τύχη του κάθε παιδιού, την προδιαγράφει το ίδιο το παιδί. Εγώ ήθελα να κάνω κάτι που να έχει σχέση με πολλούς ανθρώπους. Ήθελα να τους κάνω να γελάνε. Ο πατέρας μπυ επειδή είναι πολύ΄ευαίσθητος άνθρωπος, θυμάμαι στο πρώτο γλέντι, δεν πίστευε ότι θα κάνω αυτό το πράγμα, ήρθε κι έκλαιγε από συγκίνηση».

Παραδέχθηκε ότι τα κορίτσια του τον κάνουν ό,τι θέλουν. «Τα κορίτσια μου με πουλάνε και με αγοράζουν. Είμαι αυτός που τα κακομαθαίνει τα παιδιά. Δεν τις μαλώνω...».

Τι έκανε η μικρή και τον συγκίνησε; «Με πήρε τηλέφωνο πριν 10 ημέρες η μικρή, και μπυ είπε: "Μπαμπά παίρνω το μαξιλάρι σου το βράδυ για να νιώθω τη μυρωδιά σου". Και μου έπεσε τοτηλέφωνο»

Μιλώντας για τη σχέση με τις κόρες του εξέφρασε ένα παράπονο: «Τα κορίτσια μου δεν  μου μιλάνε για τα προσωπικά τους, και το έχω και παράπονο. Ίσως δεν έχω βρει τον τρόπο εγώ να τις κάνω να μου μιλάνε. Λένε τα πάντα στη μάνα τους. Η μάνα τους δεν μου τα λέει όλα, μου λέει αυτά που πρέπει».

Και έκλεισε τη συζήτηση με μια μαντινάδα αφιερωμένη στην οικογένεια του:

«Ο άντρας πάντα χαίρεται την οικογένεια του, να χει γυναίκα αρχόντισσα με υγεία τα παιδιά του»