Μυστικά ομορφιάς από το σημειωματάριο της γιαγιάς μας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η γιαγιά μας ήταν μια πανέμορφη γυναίκα. Είχε την επιδερμίδα πορσελάνινης κούκλας και έντονα ροδαλά χείλη χωρίς να βάλει καν κραγιόν. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο που οι άντρες της εποχής της την κοιτούσαν και έμεναν άφωνοι ενώ οι περισσότερες γυναίκες την ζήλευαν. Ψάχνοντας, λοιπόν, στο σπίτι της βρήκαμε το σημειωματάριο της στο οποίο είχε γραμμένα όλα τα μυστικά ομορφιάς της και εμείς αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σου για να τα υιοθετήσεις και εσύ.

Ποια είναι τα μυστικά της ομορφιάς της γιαγιά μας;


  1. Χαμομήλι αντί για λόσιον: Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν λοσιόν προσώπου και έτσι η γιαγιά μας έφτιαχνε την δική της. Έβραζε δύο κουταλιές του γλυκού χαμομήλι μαζί με 2 ποτήρια νερό και αφού κρύωνε το χαμομήλι πρόσθετε το χυμό από ένα λεμόνι.
  2. Παντζάρια για κόκκινα χείλη: Κάθε πρωί που ξυπνούσε έκοβε ένα μικρό κομμάτι από ένα παντζάρι και το έτριβε στα χείλη της. Με αυτή την κίνηση της χάρισε χρώμα στα χείλη της και τα βοηθούσε να ενυδατωθούν.
  3. Κάστανα για τα μαλλιά: Κάθε φορά που έβραζε κάστανα κρατούσε το ζουμί τους και έβρεχε με αυτό τα μαλλιά της. Άφηνε την λοσιόν κάστανου να δράσει και την ξέπλενε μετά από 2 ώρες.
  4. Γάλα για το κουρασμένο πρόσωπο:  Κάθε φορά που ένιωθε κουρασμένη και η κούραση φαινόταν κάτω από τα μάτια της, αφού έβγαζε μαύρους κύκλους έκανε κομπρέσες με κρύο γάλα.
  5. Ελαιόλαδο για το δέρμα: Η γιαγιά μας χρησιμοποιούσε το ελαιόλαδο για να αποκτήσει μεταξένιο δέρμα και φυσικά για να μην μεγαλώνουν γρήγορα οι τρίχες της μετά το ξύρισμα.