Μυρτώ Αλικάκη: Η μεγαλύτερη πρόκληση ως μητέρα ήταν ο πρώτος καιρός μετά το χωρισμό με τον Πέτρο Λαγούτη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Μυρτώ Αλικάκη μίλησε με την Τζένη Θεωνά στην εκπομπή Μαμά-δες για τα παιδιά της, που θέλει να είναι αυτόνομα, αλλά και για την πιο δύσκολη πρόκληση της ζωής της, που ήταν το διαζύγιο με τον Πέτρο Λαγούτη, με τον οποίο φέτος παίζουν μαζί στο θέατρο.

«Ήμουν πολύ σκληρή όταν ήμουν μικρή, επειδή έχω μεγαλώσει πολύ μόνη μου και έχω βγάλει πολλά φίδια από την τρύπα. Μην παρεξηγηθώ, είχα τους γονείς μου με αγαπούσαν, αλλά δούλευαν και σαν μοναχοπαίδι διαχειριζόμουν μόνη μου τα πράγματα».


«Με τα παιδιά μου είμαι κάπως έτσι, θα πω την αλήθεια αν δεν μ΄αρέσει κάτι που κάνουν, δεν θέλω τα παιδιά μου να μου μοιάζουν, τους αφήνω χώρο να αναπτύξουν την προσωπικότητά μας», είπε αρχικά η Μυρτώ Αλικάκη.

«Αυτό που οι γονείς είναι πάνω από τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω και τα βλάπτει, δεν τα αφήνει να αναπτύξουν το αίσθημα της αυτοπεποίθησης γιατί για να το αναπτύξεις πρέπει να αναμετρηθείς με πράγματα, αν μονίμως κάποιος σου λύνει τα προβλήματα», πρόσθεσε η Μυρτώ Αλικάκη.

Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για την πιο δύσκολη πρόκληση της ζωής της, που ήταν το διαζύγιο με τον Πέτρο Λαγούτη, αλλά και τη σχέση τους όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.

Το γεγονός ότι νιώθει πιο οικεία με την ανδρική της πλευρά τη βοήθησε ιδιαίτερα, όταν έγινε μητέρα δύο αγοριών.

«Πάντα ήμουν πιο κοντά στην αντρική φύση παρά στη γυναικεία, μικρή ήμουν αγοροκόριτσο, έχω πάρα πολλούς φίλους άνδρες. Με τις γυναίκες υπάρχουν πολλά πράγματα που εκτιμώ και χαίρομαι που είμαι γυναίκα αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν συνδέομαι με τις γυναίκες. Με τα παιδιά μου δεν δυσκολεύομαι, η τύχη και η φύση μου έδωσε αυτό που έπρεπε να μου δώσει».

Παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχαν στο παρελθόν με τον Πέτρο Λαγούτη σήμερα διατηρούν άριστες σχέσεις και σε αυτό συντέλεσε η αγάπη τους για τα παιδιά τους.

«Επειδή έχουμε περάσει πολύ δύσκολα κατά περιόδους με τον Πέτρο, αν δεν υπήρχαν τα παιδιά που μας υποχρέωσαν να συνεννοηθούμε και εν τέλει να ξαναγαπηθούμε, μπορεί να είχαμε παραιτηθεί ο ένας από τον άλλον».

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ως μητέρα ήταν ο πρώτος καιρός μετά τον χωρισμό. Αυτό που έμαθα στη συμβουλευτική είναι ότι όσο πιο γρήγορα τα παιδιά βρουν την ασφάλεια πάλι, τόσο μικρότερο είναι το τραύμα που τους μένει».

Όσον αφορά στα παιδιά της η Μυρτώ Αλικάκη σημείωσε: «Έγινα μαμά στα 30. Όταν ήμουν 19 χρονών δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δεν θα κάνω παιδιά. Ότι είμαι, σε μεγάλο βαθμό, το οφείλω στα παιδιά μου. Εκείνα μού δίνουν κίνητρο να βελτιώνομαι και να ζητάω συγγνώμη. Δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι αν δεν είχα τα παιδιά μου. Πιστεύω ότι θα ήμουν χειρότερη. Περάσαμε πολύ δύσκολα με τον Πέτρο και τα παιδιά μας μάς υποχρέωσαν να συνεννοηθούμε και να αγαπηθούμε ξανά» είπε η ηθοποιός.

Κλείνοντας η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί φέτος, ως μοναχή Κασσιανή στο «Μαύρο Ρόδο», είπε: «Το πρόσωπο που ο καθένας από εμάς εξέφραζε στα παιδιά ή έβγαζε προς τα παιδιά ήταν πάντα ένας λόγος για να αγαπιόμαστε».