Μωρομάνες αξιοποιήστε έξυπνα τα πολύτιμα λιγοστά λεπτά του προσωπικού της χρόνου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αξιοποιήστε 40’ από την καθημερινότητα σας για να νιώσετε και πάλι γυναίκα...

Το πρώτο διάστημα με το μωρό στο σπίτι ξεχνάς παντελώς εσένα, τις ανάγκες σου, τον εαυτό σου!
Όλη σου η προσοχή είναι στραμμένη προς το μωρό γιατί από εσένα κρίνονται τα πάντα. Το αίσθημα της ευθύνης
είναι αυτό που σε κατακλύζει και βέβαια ο προσωπικός χρόνος είναι απλά ουτοπικός αυτήν την περίοδο.


Εμείς σας δίνουμε μερικές χρηστικές συμβουλές ώστε να αξιοποιήσετε έστω και κάποια λεπτά της ημέρας ώστε να κάνετε πράγματα για εσάς ( χωρίς το μωρό σας)

- 10’ ντους
Η πιο απλή και καθημερινή συνήθεια στη ζωή ενός ανθρώπου φαντάζει στιγμή πολυτέλειας για μια μωρομάνα...Ανοίξτε το ζεστό νερό και αφεθείτε στην απόλυτη αίσθηση χαλάρωσης, αφαιρώντας κάθε σκέψη από το μυαλό σας και κάθετι που σας αγχώνει και σας προβληματίζει..

- 10’ περιποίηση
Ακόμη και αν γυρίζετε όλη μέρα με το νυχτικό στο σπίτι δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας ώστε να βάλετε την ενυδατική σας κρέμα και την κρέμα σώματος. Για να νιώσετε ακόμη καλύτερα μπορείτε να βάλετε λίγο ρουζ και λίγο μάσκαρα ώστε να φανείτε λιγότερο ταλαιπωρημένη και κουρασμένη. Αποφύγετε αρωματικές κρέμες και προτιμήστε φαρμακευτικές χωρίς άρωμα!

- 5’ στο τηλέφωνο με την κολλητή
Η επικοινωνία αυτές τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι φαντάζει δύσκολη! Δώστε λίγο χρόνο για μια καλησπέρα σε αγαπημένους φίλους έστω και τηλεφωνικά. Να είστε σίγουρη ότι έστω και αυτή η ολιγόλεπτη συνομιλία θα σας βοηθήσει να ανασυνταχθείτε! Για να νιώσετε καλύτερα πάρτε και μια κούπα με ζεστό καφέ ή τσάι..

- 10’ ασκήσεις- αναπνοές- τεντώματα
Bρείτε τον χρόνο και τον χώρο ώστε να αισθανθείτε έστω και για δέκα λεπτά σωματική ευεξία. Ξαπλώστε στο πάτωμα, τεντωθείτε, αισθανθείτε το σώμα σας να μακραίνει και πάρτε βαθιές αναπνοές! Σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα και θα αποκτήσετε καλύτερη επαφή με το σώμα σας.

- 5’ ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι
Η μουσική φτιάχνει διάθεση. Ειδικά όταν πρόκειται για το αγαπημένο σας τραγούδι. Αφιερώστε πέντε λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας και ακούστε μουσική. Βάλτε ακουστικά ή handfree, τραγουδήστε και χορέψτε σε ρυθμούς που σας συνεπαίρνουν ώστε να αισθανθείτε και πάλι επιθυμητή και χαλαρή!

Tip:
Μην ξεχνάτε να κοιμάστε τις ώρες που κοιμάται το μωρό. Έτσι ίσως καταφέρετε να αισθανθείτε λίγο πιο ξεκούραστη