Μοm and the city: "Ηθοποιός σημαίνει φως"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Aπό την Βίκυ Καραντώνη, co-founder της www.bebecouture.gr

Μοm and the city: "Ηθοποιός σημαίνει φως"


Τραγούδησε κάποτε ο υπέροχος Δημήτρης Χόρν το εκπληκτικό τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι , έτσι λοιπόν και εμείς είπαμε να φωτιστούμε λιγάκι και να πάμε θέατρο.

Μια παιδική παράσταση είναι ότι πρέπει για Κυριακή πρωί σκέφτηκα...και πήγαμε!

Σου τρέφει την ψυχή το θέατρο και στα παιδιά κάνει απέραντο καλό, τους δημιουργεί μια φαντασία υγιή,

η ψυχή τους γεμίζει συναίσθημα και η φαντασία τους καλπάζει σε νέους κόσμους!

Όταν μπήκαμε στο θέατρο κόπηκε η ανάσα της μικρής, κοίταγε με δέος τα πάντα γύρω της, νομίζω την γοήτεψε το θέατρο με έναν τρόπο μοναδικό. Όπως την κοίταγα σκέφτηκα πόσο υπέροχο θα ήταν να μπορέσει να δει από κοντά, όλους αυτούς τους υπέροχους ηθοποιούς από το παρελθόν!

Γεμάτο το θέατρο από φωτογραφίες, όλων αυτών, που στην πραγματικότητα δημιούργησαν την δική μας παιδική φαντασία, Λαμπέτη, Καρέζη, Βουγιουκλάκη, Χόρν ήταν σαν να ήταν όλοι εκεί!

Σαν να ήρθαν μόνο για μας, σαν να ήρθαν να παίξουν για τα μάτια μας μόνο. Άφησα την φαντασία μου να τρέξει και ξαφνικά είδα μπροστά μου στην σκηνή, την Βουγιουκλάκη γατούλα, την Καρέζη πανούργα και όλοι μαζί να δίνουν παράσταση μόνο για μένα και την κόρη μου.

Υπέροχο, είναι τελικά αυτό που σας είπα στην αρχή, το θέατρο και γενικά οι τέχνες τρέφουν την ψυχή μας.

Γυρίσαμε στο σπίτι γεμάτες και με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη.

Να μην σας πω βέβαια, ότι η μικρή μας δήλωσε επίσημα ότι θέλει και εκείνη να ανεβαίνει εκεί ψηλά, με τις χοντρές κουρτίνες που ανοίγουν και κλείνουν και να «παίζει».

Ίσως εκείνη να εννοούσε άλλο παίξιμο αλλά εμένα σκίρτησε η καρδιά μου ότι μπορεί να μεγαλώνω μια μελλοντική σταρ, μια νέα Καρέζη ή μια Βουγιουκλάκη!

Τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος με λίγο θέατρο ξέφυγα πάλι αλλά πραγματικά  άξιζε τον κόπο.

 

Βίκυ Καραντώνη