Η Μαίρη Συνατσάκη και το κρυφό της ταξίδι στην Κρήτη!

Η Μαίρη Συνατσάκη εξομολογείται στη Ζωή Κρονάκη την μεγαλύτερη παιδική σκανδαλιά της:

«Ως παιδί ήμουν μάλλον εύκολο. Ήμουν πολύ συνεργάσιμη με τους γονείς μου, δεν ήθελα να δημιουργώ εντάσεις και δε μου άρεσε πολύ να με μαλώνουν.

Έχω περάσει βέβαια τις φάσεις μου δηλαδή μέχρι τεσσάρων χρονών ήμουν ο σατανάς προσωποποιημένος, μετά ηρέμησα  και δεν τους δυσκόλεψα ξανά, αλλά πιο μεγάλη έχω να θυμηθώ το πιο χοντρό που τους έχω κάνει!

Είχα και σύμμαχο την δίδυμη αδερφή μου την Αλίκη, η οποία ήταν και δεν ήταν σύμμαχος δηλαδή...

Για κάποιο λόγο που ούτε που θυμάμαι τώρα, όταν ήμουν 18,  ήθελα να πάω για ένα Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, εννοείται με το καράβι, άρα ήθελα να πάω για 3 ώρες μάλλον όλες κιόλες, δηλαδή να φύγω το Σάββατο να ταξιδεύω 8 ώρες να φτάσω και να γυρίσω  πάλι πίσω μέχρι Δευτέρα πρωί.

Είχα πει στην αδερφή μου που ήταν με την κολλητή της στο Διακοφτό να πει στη μαμά ότι είμαστε μαζί γιατί εγώ ήθελα να πάω με το τότε αγόρι να κάνω αυτά τα καράβια πέρα- δώθε.

Είχα και όλο αυτό το πράγμα με τη Αλίκη να με εκβιάζει κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα ότι θα το πει και δε θα το πει , να με παίρνει τηλέφωνο η μαμά μου να με ρωτάει που είναι η Αλίκη να της λέω «μισό λεπτό είναι στο μπάνιο¨, να παίρνω τηλέφωνο την Αλίκη να της λέω «πάρε πίσω τη μαμά και να πες της ότι είμαστε τέλεια στο Διακοφτό»....

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είπα απλά στην Αλίκη ότι θα κάνω αυτήν την τρέλλα, θα πάρω το καράβι, θα πάω στην Κρήτη, θα πιω ένα καφέ την Κυριακή το πρωί και θα ξαναγυρίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανα αυτό και πέρασα αγωνιωδώς όλες τις ώρες!

Το έκανα  όμως εντέλει!

Και 6 η ώρα το ξημέρωμα Δευτέρας έφτασε το καράβι στο Πειραιά και πήγα κυρία στο σπίτι γιατί είχα προετοιμασία Αγγλικών!

Η μαμά μου δεν το κατάλαβε ποτέ  αυτό, ενώ τα έπιανε όλα.

Έπρεπε να περάσουν χρόνια πολλά για να της πω «Θυμάσαι τότε που ήμουν στο Διακοφτό. Τελικά ήμουν στην Κρήτη..».