Μιμή Ντενίση: Γιατί η κόρη της πίστευε ότι ήταν κακή μητέρα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για τη μητρότητα και πως άλλαξε τη ζωή της μίλησε η ηθοποιός Μιμή Ντενίνη, παραδεχόμενη ότι η μονογονεϊκότητα είναι δύσκολη υπόθεση. Η κόρη της είναι πλέον 23 ετών και οι δυο τους είνια πολύ δεμένες.

«Δεν είναι εύκολο μία γυναίκα να μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί γιατί πρέπει να κρατά δύο ρόλους. Η Μαριτίνα ακόμη και σήμερα που είναι 23 χρόνων, μου ζητάει να είμαι πιο μαμά αντί μπαμπάς. Της έχω πει ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος και πρέπει να είμαι μαμά και μπαμπάς. Της είπα την πραγματικότητα (ότι δεν είμαι η βιολογική της μητέρα) από τότε που ήταν 2 ετών. Πρέπει να λέμε την αλήθεια για όλα τα πράγματα, το αντίθετο είναι βασανιστήριο».


«Άλλαξα τη ζωή μου όταν έγινα μητέρα. Οι πολλές έξοδοι και τα φλερτ που είχα κοπήκαν όταν απέκτησα τη Μαριτίνα. Η κόρη μου δεν είδε άλλον άντρα να έρχεται στο σπίτι έκτος από τον Σωτήρη Πολύζο που παντρευτήκαμε. Η Μαριτίνα πίστευε ότι ήμουν κακή μητέρα και ότι έβγαινα κάθε βράδυ ενώ πήγαινα στο θέατρο. Δεν είχα ποτέ ανταγωνιστική σχέση μαζί της, ξυπνούσα το πρωί ‘σαν τέρας’ και μου έλεγε ‘τι κούκλα είσαι’».

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η κόρη της στο σχολείο: «Υπήρχε ένα bullying προς τη Μαριτίνα επειδή ήταν ‘η κόρη της Ντενίση’ που δεν της άξιζε. Έχω πάει στο σχολείο και εξήγησα σε ένα παιδάκι ότι δεν πρέπει να ενοχλεί το παιδί μου. Δεν πιστεύω στις ανύπαρκτες μαμάδες, πρέπει τα παιδιά να βλέπουν ότι η μαμά υπάρχει. Είμαι πάρα πολύ απασχολημένη αλλά δεν έχασα ποτέ τον έλεγχο της Μαριτίνας, αισθανόταν πάντα ότι ήμουν πάνω από το κεφάλι της κι ας έλειπα».

Για τα ομόφυλα ζευγάρια και το νομοσχέτιο για την τεκνοθεσία, η Μιμή Ντενίση σχολίασε: «Εγώ δεν είμαι υπέρ του να λες συνέχεια και να διαφημίζεις ‘και οι γκέι πρέπει να παντρεύονται και οι γκέι πρέπει να κάνουν αυτό’. Ή το θεωρείς φυσικό και είναι κομμάτι της κοινωνίας και δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια ή δεν το θεωρείς φυσικό όταν το λες συνέχεια.

Η κοινωνία πρέπει να διατηρήσει τον βασικό κορμό της και ο βασικός κορμός της είναι η πλειονότης, που είναι άνδρας, γυναίκα, παιδί. Αυτό είναι ο κορμός, τον οποίο συμπληρώνουν άτομα που δεν ήταν αποδεκτά μέχρι στιγμής, και πρέπει να τον συμπληρώνουν. Αλλά δεν μπορεί συνέχεια να μιλάμε για τα άτομα αυτά. Από μόνοι μας το κάνουμε σαν να είναι κάτι περίεργο. Σε σχέση με τα παιδιά είμαι πολύ σκεπτική γιατί βλέπω τα προβλήματα, που δεν έχουν να κάνουν με το γκέι ή με το στρέιτ. Τα προβλήματα που έχουν στην εποχή μας τα παιδιά είναι άπειρα».