Μiα βόλτα στο Προεδρικό Μέγαρο με παιδιά που αναζητούν τη δική τους οικογένεια

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για λίγες ώρες ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου πλημμύρισε από χαρούμενες φωνές παιδιών. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχτηκε 29 παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» του Αλίμου, υλοποιώντας την υπόσχεση που τους είχε δώσει, όταν είχε επισκεφθεί τη δομή τους, πριν από έξι μήνες.

«Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση, βλέποντας τη λαχτάρα αυτών των παιδιών για μια οικογένεια, ένα δικό τους σπίτι, ένα δικό τους δωμάτιο. Και άκουσα με χαρά από την αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία τα συνόδευσε, ότι το Πρόγραμμα Αναδοχής και Υιοθεσίας του υπουργείου έχει επισπεύσει σημαντικά τις διαδικασίες, ώστε κάθε παιδί να βρει σύντομα ένα φιλόξενο σπιτικό», επεσήμανε, μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακόμα, συνεχάρη τις οικογένειες, οι οποίες δέχονται στους κόλπους τους αυτά τα παιδιά και τα περιβάλλουν με το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους, τονίζοντας ότι «επιτελούν μια σπουδαία πράξη αγάπης και κοινωνικής ευθύνης».

Μαζί με τους 29 μικρούς επισκέπτες βρισκόταν η Υφυπουργός, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου σχετικά με το πρόγραμμα Αναδοχής και Υιοθεσίας του υπουργείου.

Δείτε το τρυφερό βίντεο, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Facebook:

"Ήρθαν και πλημμύρισαν τον κήπο μας με τις φωνές τους. Έπαιξαν, ζωγράφισαν, τραγούδησαν, κυλίστηκαν στο γρασίδι. Εικοσιεννέα παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» του Αλίμου, αγόρια και κορίτσια από έξι ως δεκατεσσάρων ετών. Τα είχα συναντήσει τον χειμώνα, τους είχα υποσχεθεί ότι θα τα υποδεχτώ στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το καλοκαίρι και χθες είχα τη χαρά να τα δω μεγαλωμένα, υγιή, χαρούμενα, αλλά με την ίδια προσδοκία για την ανάδοχη οικογένεια που θα τα περιβάλλει με το ενδιαφέρον και την φροντίδα της.

Μαζί τους, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννο Λιβανό και τους συνεργάτες της, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου - Domna Michailidou, που με ενημέρωσε για τη σημαντική επίσπευση των διαδικασιών αναδοχής ώστε τα παιδιά να βρουν σύντομα ένα στοργικό σπίτι, μια αγκαλιά που τόσο λαχταρούν. Και δίπλα τους, εκτός από τον κοινωνικό λειτουργό της δομής Ανδρέα Κασκανιώτη και την διευθύντρια Μαρία Αποστολοπούλου, οι επιμελήτριες Βάγια Τσιρέκα, Ιωάννα Αποστόλου, Ελένη Παπαδοπούλου και Αικατερίνη Τέντε, που στέκονται στον πλευρό τους σαν άλλες μητέρες, προσφέροντάς τους την τρυφερότητα που χρειάζονται στα τόσο σημαντικά, ευαίσθητα χρόνια της παιδικής ηλικίας.

Μας γεμίζει αισιοδοξία ότι το Πρόγραμμα Αναδοχής και Υιοθεσίας έχει επισπεύσει σημαντικά τις διαδικασίες, ώστε κάθε παιδί να βρει σύντομα ένα στοργικό σπίτι. Κανένα από αυτά δεν πρέπει να μεγαλώνει σε ίδρυμα, όταν υπάρχουν συμπολίτες μας πρόθυμοι να αφοσιωθούν στην ανατροφή του, με μόνο κίνητρο την αγάπη και την αίσθηση κοινωνικής ευθύνης"  έγραφε το μήνυμα κάτω από το βίντεο.

Η κ. Μιχαηλίδου έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από εικόνες που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Instagram:

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.