ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΓΕΝΝΑ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τείχος προστασίας γύρω από μία ελεφαντίνα που γεννούσε σχημάτισαν οι ελέφαντες του κοπαδιού της, για να κρατήσουν λιοντάρια και ύαινες μακριά από την ίδια και το νεογέννητο. 

Οι πραγματικά απίστευτες φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο πάρκο Amboseli στην Κένυα στις αρχές του μήνα. Ο φωτογράφος Πάολο Τόρκιο που βρισκόταν στο σημείο αντιλήφθηκε την παράξενη συμπεριφορά των ελεφάντων και έμεινε εκεί για να παρακολουθήσει τι συμβαίνει. Είχε έτσι την τύχη σε διάστημα μίας ώρας να παρακολουθήσει αφενός τη γέννα, κάτι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί στη φύση γιατί είναι αδύνατον να προβλεφθεί με ακρίβεια η στιγμή που θα τερματιστεί η διάρκειας 22 μηνών εγκυμοσύνη, αφετέρου την προστατευτική συμπεριφορά του κοπαδιού.Οι ελέφαντες κύκλωσαν τη μητέρα, σκάβοντας το έδαφος με τα πόδια τους και κλείνοντας κάθε χαραμάδα ανάμεσά τους για να μην μπορούν οι κυνηγοί να δουν ούτε την ευάλωτη μητέρα ούτε το μωρό. Ταυτόχρονα σήκωναν χώμα και λάσπη με τις προβοσκίδες τους, κίνηση που εκτιμάται πως είχε στόχο να καλύψει τη μυρωδιά του αίματος και τον πλακούντα.

Στιγμές μετά τη γέννα, ο φωτογράφος είδε το μικρό να διακρίνεται ανάμεσα στα τεράστια πόδια των ελεφάντων και να προσπαθεί για πρώτη φορά να σταθεί!


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΓΕΝΝΑ
ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΓΕΝΝΑ
ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΓΕΝΝΑ
ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΓΕΝΝΑ