Ματθίλδη Μαγγίρα και Χρήστος Μενιδιάτης μιλούν για τα παιδιά τους στο «Μαμά-δες»

Δημοσιεύθηκε στις

Ραντεβού και αυτό το Σάββατο (17:00) στην ΕΡΤ2 μας δίνει η Ζωή Κρονάκη και η εκπομπή Μαμά-δες. Η έμπειρη δημοσιογράφος συζητά με διάσημες (και όχι μόνο) μαμάδες πως περνούν με τα παιδιά τους, αλλά και τις δυσκολίες που συναντούν ως γονείς. Συναντά μπαμπάδες που μιλούν για το ρόλο τους μέσα στην οικογένεια, αλλά και γυναίκες με δυσκολίες που βγαίνουν νικήτριες.

Κάθε εβδομάδα, η πολυθεματική εκπομπή επιχειρεί να «εκπαιδεύσει» γονείς και υποψήφιους γονείς σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, αλλά και τις νέες συνθήκες ζωής που έχουν δημιουργηθεί.


Η Ματθίλδη Μαγγίρα μιλάει για το δικό της ταξίδι μητρότητας. Αποκαλύπτει πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να αποχωριστεί την κόρη της Λήδα, όταν σε ηλικία 14 ετών πήγε να ζήσει με τον πατέρα της στην Αμερική αλλά και αν η μικρή έχει κληρονομήσει το μπρίο και την τσαχπινιά της μαμάς της

Με αφορμή τα πολλά κρούσματα κακοποιητικών συμπεριφορών κατά γυναικών συναντήσαμε την κλινική ψυχολόγο - ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη. Μίλησε για την ανάγκη oι γυναίκες που βιώνουν τέτοιες συμπεριφορές να καταλάβουν γρήγορα τα σημάδια και να προσπαθήσουν να σταθούν στα πόδια τους αλλά και να μην ντραπούν να ζητήσουν βοήθεια.

Η  Μάγκυ Ταμπακάκη μαγειρεύει γιουβέτσι. Πόσες φορές εμείς οι μαμάδες θέλουν να φτιάξουν για τα παιδιά μας ένα γρήγορο και ταυτόχρονα γευστικό φαγητό για να φάνε όταν γυρίσουν από το σχολείο; Η αγαπημένη σεφ  δείχνει πως να φτιάξετε λαχταριστό γιουβέτσι κοτόπουλο μέσα σε 30 με 40 λεπτά

Η Θεοδώρα Σιάρκου με την Ζωή Κρονάκη

Η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου που βλέπουμε μέσα από τη σειρά χαιρέτα μου τον πλάτανο έρχεται στη στήλη μαμά μίλα. Μιλάει για τα παιδιά της και το μεγάλωμα τους, την αγωνία της για την επικινδυνότητα της δουλειάς που κάνει ο σύζυγός της, αλλά και την αποχή της για πολλά χρόνια από την τηλεόραση.

True story: Είναι μόλις 9 ετών και όμως έχει ήδη σαρώσει παγκόσμια και πανελλήνια βραβεία στη μουσική. Ο Στέλιος Κερασίδης είναι ένα παιδί θαύμα. Έδωσε το πρώτο του κονσέρτο σε ηλικία 3 ετών, κερδίζοντας το θαυμασμό του φιλόμουσου κοινού. Μεγαλώνει σε να σπίτι όπου η μουσική κυριαρχεί. Ο πατέρας του είναι καθηγητής και σολίστ πιάνου.

Η παιδική σκηνή «Κάρμεν Ρουγγέρη» ανεβάζει φέτος, την παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας». Το αριστούργημα, της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που χρόνια τώρα μαγεύει μικρούς και μεγάλους, έγινε παράσταση για όλη την οικογένεια σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σε σκηνοθεσία της ίδιας αλλά και της Χριστίνας Κουλουμπή. Και οι δυο μίλησαν στην μικρή Κρίστα που βρέθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και παρακολούθησε την παράσταση.

Η φραγή των ακατάλληλων σελίδων για τους ανήλικους είναι κάτι που απασχολεί αρκετά τους γονείς. Τι μπορούν να κάνουν όμως, και πως να τις αποκλείσουν, ακόμα και από τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο; Απαντήσεις από τον δημοσιογράφο τεχνολογίας Τίμο Κουρεμένο.

Ο Χρήστος Μενιδιάτης με την Ζωή Κρονάκη

Τέλος ο τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης είναι ο μπαμπάς που φιλοξενείτε στη στήλη μπαμπά μίλα. Μιλάει για την οικογένειά του, την καθημερινότητα με τρία παιδιά στο σπίτι αλλά και τον πατέρα του.