Μάθιου ΜακΚόναχι: Μαθήματα πατρότητας - Προτιμά τα παιδιά του να ζουν παρά να σκρολάρουν

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι μοιράζεται μερικά από τα μαθήματα που έχει μάθει ως πατέρας.

Ο Χολυγουντιανός ηθοποιός έχει αποκτήσει τρία παιδιά, τον 15χρονο Λιβάι, την 13χρονη Βίντα και την 10χρονη Λίβινγκστον.


Μιλώντας στο Extra για τη ζωή του μπαμπά, ο ηθοποιός είπε πως η ανατροφή των παιδιών του, τού έδωσε μια μεγαλύτερη προοπτική.

«Όταν γίνεσαι γονιός, η περιφερειακή σου όραση γίνεται καλύτερη, ενώ πριν γίνεις γονιός μπορείς να έχεις επικεντρωμένη όραση», είπε.

«Μπορείς να πάρεις εισιτήρια για οπουδήποτε θέλεις χωρίς επιστροφή, αλλά αυτό δεν μπορείς να το κάνεις όταν είσαι γονιός. Τότε τα εισιτήρια είναι μετ' επιστροφής γιατί ξέρεις ότι πρέπει να επιστρέψεις καθώς έχεις εξαρτώμενα άτομα» πρόσθεσε.

Όπως είπε ο ηθοποιός αυτό που ελπίζει να μάθουν τα παιδιά του είναι πως «η ευθύνη γεννά ελευθερία».

«Αν φροντίζεις τα πράγματά σου, τις δουλειές σου, φροντίζεις τον εαυτό σου, θα έχεις περισσότερες ελευθερίες στο μέλλον», εξήγησε.

Γιατί απαγορεύει στα παιδιά του τα social media

O Μάθιου ΜακKόναχι και η σύζυγός του, Καμίλα Άλβες, έχουν απαγορεύσει στα παιδιά τους τα social media μέχρι να γίνουν 15 χρονών.

«Δεν είναι σαν να στέλνεις το παιδί σου στο κολέγιο, αλλά σαν να το στέλνεις στον κόσμο με ένα μάτσο αγνώστους» είπε.

Ο πρωτότοκος, Λιβάι, απέκτησε μόλις φέτος, αν και ζητούσε από την ηλικία των 12 ετών!

«Αυτό που συμβαίνει πολλές φορές με τους νεαρούς ανθρώπους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι ξυπνούν το πρωί και το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι "πως θα κάνω ένα καλό ποστ" αντί για "τι θέλω να κάνω σήμερα"».

Ο ΜακΚόναχι τόνισε πόσο σημαντικό είναι ένα παιδί να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στην πραγματική και την online ζωή.

«Το βασικό θέμα ήταν το εξής: Λιβάι, πήγαινε και ζήσε τη ζωή σου κι αν κάνεις κάτι που πιστεύεις ότι αξίζει να μοιραστείς, τότε μοιράσου το», είπε ο 53χρονος ηθοποιός.

Ο ΜακΚόναχι συμπλήρωσε ότι πρώτα τα παιδιά πρέπει να διαμορφώσουν την ταυτότητά τους, ενώ μίλησε και για τη διάσπαση προσοχής που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση των social media σε μικρή ηλικία.