Μαριάννα Μασάδη: Μια Ελληνίδα του εξωτερικού εξηγεί στο Μαμά-δες πως μετέδωσε την αγάπη για την πατρίδα στα παιδιά της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Μαριάννα Μασάδη είναι μια ερμηνεύτρια που ενώνει με τη φωνή της Ελλάδα και Γερμανία, αλλά και μια μητέρα δύο παιδιών, που αφού τα μεγάλωσε  κυνήγησε το όνειρο της να κάνει καριέρα στη μουσική.

Η Ζωή Κρονάκη τη συνάντησε στο χιονισμένο Τέγκερζε της Βαυαρίας για λογαριασμό ης εκπομπής "Μαμάδες" κι έκαναν, μια πολύ όμορφη συζήτηση. Η Μαριάννα Μασάδη είναι γέννημα θρέμμα της Γερμανίας από Έλληνες γονείς. Eχει ανατραφεί στη Βαυαρία και ζει στο Τέγκερζε όλη τη ζωή της. Παρόλα αυτά μιλάει άπταιστα ελληνικά και νιώθει πιο Ελληνίδα, κι από τους γηγενείς! Μάλιστα έχει μάθει ελληνικά και στα παιδιά της και τους έχει μεταδώσει την αγάπη για την Ελλάδα.


"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία. Οι γονείς μου ήρθαν τη δεκαετία του '60 εδώ, γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και γεννηθήκαμε εμείς οι τρεις, εγώ και τα αδέλφια μου. Την Ελλάδα την γνώριζα τα καλοκαίρια, που πηγαίναμε πέντε εβδομάδες. Αν γεννηθείς σου εξωτερικό και δεν μεγαλώσεις στην Ελλάδα, την ποθείς περισσότερο, την πονάς περισσότερο. Ήταν πολύ ωραία τα καλοκαίρια μας. Μεγαλώσαμε στη Γερμανία, με τραγούδια που άκουγαν οι γονείς μου ελληνικά, του '60, '70, Χατζηδάκι, Θεοδωράκη κλπ. και τα τραγουδούσαμε όπου πηγαίναμε με τους γονείς μου".

Η Μαριάννα έχει δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τα οποία μιλάνε άπταιστα ελληνικά. Εξήγησε πως τους πέρασε την Ελλάδα στην ψυχή τους. "Καταρχήν, το dna μου είναι ελληνικό, είπα τα παιδιά μου είναι Ελληνες τρίτης γενιάς, και τους μιλούσα από μικρά συνεχώς ελληνικά. Γιατί πίστευα αν τα παιδιά μάθουν απο μικρά την ελληνική γλώσσα, αυτό θα είναι ένα δώρο".

Μιλώντας για τις μαμάδες στη Γερμανία και πως αυτές βιώνουν τη μητρότητα, σημείωσε: "Πριν 10 χρόνια ήταν περίπου όπως στην Ελλάδα, οι μητέρες στο σπίτι με τη φροντίδα των παιδιών. Επειδή άλλαξε το σύστημα και πολλές γυναίκες θέλουν την καριέρα, γεννάνε τα παιδιά και οι άντρες παίρνουν την άδεια και κάθονται στο σπίτι. Φυσικά πολλοί άντρες δεν το θέλουν αυτό, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που χαίρονται να καθίσουν με τα μωρά στο σπίτι".

Κάισερσμαρν, το πιο διάσημο γλυκό της Βαυαρίας από τη Μαριάννα Μασάδη

Πως είναι η σχέση της με τα παιδιά της τώρα που είναι ενήλικα; "Μιλάμε κάθε μέτρα στο τηλέφωνο. Συνεχίζουμε να είμαστε το στήριγμα των παιδιών και ξέρουν όποια ώρα κι αν χρειαστούν, εμείς είμαστε εδώ για αυτά" είπε η κ. Μασάδη.