Μαρία Ηλιάκη: Η δύσκολη εγκυμοσύνη, ο ερχομός της κόρης της και ο μεγάλος φόβος της για τη μικρή της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

«Έχω μέσα μου το άγχος μήπως μείνει η μικρή χωρίς μαμά, όπως έμεινα εγώ χωρίς τη μαμά μου» αυτή η αφοπλιστικά ειλικρινή δήλωση της Μαρίας Ηλιάκη με κέντρισε, όπως κάθε μαμά. Ομολογεί ό,τι κάθε μητέρα έχει σκεφτεί κι έχει φοβηθεί: μην τυχόν και πάθει κάτι και πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Έχοντας οδηγό αυτή τη σκέψη η παρουσιάστρια στο Mega, προσέχει περισσότερο τον εαυτό της από τότε που έγινε μητέρα. Πριν από 4,5 μήνες που γέννησε κόρη της και έκτοτε όλος της ο κόσμος είναι αυτή και ο σύζυγος της, ο Στέλιος Μανουσάκης.


Η Μαρία Ηλιάκη, σε συνέντευξή της, στο περιοδικό ΟΚ, μίλησε για όλα! Προχώρησε σε προσωπικές αποκαλύψεις, για το πως άλλαξε τη ζωή της ο σύντροφός της, για τη δύσκολη εγκυμοσύνη της, για τον ερχομό της κόρης της.

«Το σχεδιάζαμε, θέλαμε να κάνουμε ένα μωρό με τον Στέλιο. Και οι δύο επιθυμούσαμε ένα παιδάκι και είχαμε πει να το προσπαθήσουμε. Αλλά είναι άλλο να το σχεδιάζεις κι άλλο να σου λέει ξαφνικά ο γιατρός “είσαι έγκυος!”. Περίμενα πως θα ήμουν πιο συναισθηματική την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά ήμουν λίγο αποστασιοποιημένη. Στο μαιευτήριο πια, όταν ήρθε το μωρό, μου ήρθαν όλα τα συναισθήματα μαζί» παραδέχεται η παρουσιάστρια.

Μήπως ήταν λίγο και από φόβο; Ήθελες να πάνε πρώτα όλα καλά και μετά να αφεθείς σε αυτό;

Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, αλλά υποπτεύομαι πως μάλλον ναι, ήταν από φόβο, γιατί είχα μία αγωνία να μη συμβεί κάτι, έτσι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν με είχα αφήσει να το πολυχαίρομαι. Επίσης, η αρχή της εγκυμοσύνης ήταν δύσκολη. Επί τέσσερις μήνες ήμουν σε μία φάση που έλεγα: «Μα γιατί; Έτσι είναι όλες οι εγκυμοσύνες; Δεν θέλω!». Έκανα όλη μέρα εμετούς, 40-50 εμετούς τη μέρα.

Ήταν και το lockdown και ο γιατρός μου μού είχε πει πως σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να ρισκάρω να κολλήσω κάτι, οπότε ήμουν όλη μέρα στο σπίτι. Δεν με άφηνε ούτε να δω κόσμο ούτε να ταξιδέψω. Ήμουν πολύ μόνη, γιατί ο Στέλιος δούλευε στην Ελβετία και δεν μπορούσα να πάρω ένα αεροπλάνο να πάω να τον δω, ενώ και εκείνος απέφευγε να έρχεται συχνά λόγω Covid.

Πώς το ανακοίνωσες στον Στέλιο όταν έμαθες ότι είσαι έγκυος;

Ήταν στην Ελβετία και του το έστειλα σε μήνυμα! Τον πήρα πρώτα τηλέφωνο και δεν απάντησε. Μου είχε στείλει, λοιπόν, ένα πολύ γλυκό μήνυμα ο γυναικολόγος μου, ο Γιάννης Βασιλόπουλος, μία πολύ ωραία φωτογραφία, για να μου το ανακοινώσει. Και εγώ αυτή τη φωτογραφία την έκανα προώθηση στον Στέλιο!

Μάλιστα, άργησε να μου απαντήσει, γιατί είχε χειρουργεία. Με παίρνει, λοιπόν, το απόγευμα τηλέφωνο και μου λέει «Τι είναι αυτό που μου έστειλες;». Και του απαντώ «Είμαι έγκυος». Ε, καταλαβαίνεις, υπήρξε ένας ενθουσιασμός.

Πώς πέρασαν όλοι αυτοί οι μήνες της εγκυμοσύνης με καραντίνα στη Νέα Σμύρνη;

Προσπάθησα να είμαι κουλ, σχεδόν αναίσθητη, για να μην αγχωθώ περισσότερο, καθώς ήμουν μόνη και κλεισμένη σε ένα σπίτι. Θυμάμαι το πρώτο βράδυ που ξεκίνησαν οι εμετοί και οι ναυτίες. Είχα πέσει στο κρεβάτι και με είχε πιάσει φοβερός πονοκέφαλος. Είπα μέσα μου «Μάτι θα είναι». Κοιτάω το ρολόι, ήταν 2.00 το πρωί. Στέλνω μήνυμα σε έναν φίλο μου, που ξέρω πως είναι ξύπνιος εκείνες τις ώρες και του γράφω «Μπορείς να με ξεματιάσεις; Έχω πολύ μάτι, άστα, χάλια!». Αφού με έβρισε που τον ξύπνησα, μου λέει «Μην ανησυχείς, θα σε ξεματιάσω». Μετά από μία ώρα ξύπνησα χειρότερα, έλεγα πως δεν με ξεμάτιασε καλά! Ε, από εκείνο το βράδυ άρχισαν οι πρώτοι εμετοί και δεν σταμάτησαν ποτέ.

Το είχατε δρομολογήσει να πας να βρεις τον Στέλιο στην Ελβετία;

Ναι, μόλις με άφηνε ο γιατρός μου να ταξιδέψω, θα έφευγα, γιατί θέλαμε να είμαστε μαζί αυτούς τους μήνες. Με το που μου είπε ο γυναικολόγος μου «Μπορείς να ταξιδέψεις», την άλλη μέρα πήρα το αεροπλάνο για Ζυρίχη.

Παρά τις ναυτίες σου, όλο αυτό τον καιρό πάντως ήσουν αρκετά ενεργή στα social media…

Όταν δεν έκανα εμετούς, δεν ζαλιζόμουν και δεν είχα πονοκέφαλο, ήμουν, ναι! Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η επαφή με τον κόσμο. Ήταν και μία διέξοδος, γιατί δεν μπορούσα να κάνω πολλά. Ήταν χειμώνας, δεν με άφηνε ο Στέλιος να βγαίνω βόλτα στα χιόνια, φοβόταν μη γλιστρήσω, δεν με άφηνε να βγαίνω βόλτα στη βροχή, φοβόταν πάλι να μη γλιστρήσω, και επειδή όλους αυτούς τους μήνες έβρεχε και χιόνιζε, ήμουν βασικά στο σπίτι μας, σε ένα χωριουδάκι έξω από τη Ζυρίχη.

Μαγείρευα, διάβαζα, έκανα και τα stories μου. Έκανα και νέες φιλίες, τρία κορίτσια από την Ελλάδα που κάναμε παρέα, την Ανατολή, την Μπίλι και την Εύη (σ.σ. Φραγκολιά), με την οποία κάναμε μαζί και κάποιες φωτογραφίσεις για το Instagram. Ήρθαμε κοντά με τα κορίτσια αυτά και μου λείπουν τώρα. Θέλω με την πρώτη ευκαιρία να τις δω. Με βοήθησαν σε όλα και περάσαμε μαζί όμορφα, γιατί εκείνες ζούσαν ήδη αρκετά χρόνια στην Ελβετία. Με βοήθησαν να εγκλιματιστώ και να γνωρίσω τα μέρη, γιατί ο άντρας μου δούλευε πολλές ώρες.

Μαρία Ηλιάκη: Η δύσκολη εγκυμοσύνη, ο ερχομός της κόρης της και ο μεγάλος φόβος της για τη μικρή της

Ήταν αυστηρός μαζί σου ο Στέλιος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή απλά φοβόταν να μη γλιστρήσεις;

Όχι, δεν ήταν αυστηρός, ήταν απλά πολύ προσεκτικός. Γιατί πέρα από τα πρακτικά, όπως οι εμετοί που με ταλαιπώρησαν, όλα τα άλλα ευτυχώς ήταν μία χαρά. Ο άντρας μου ήταν ουσιαστικά ο γιατρός μου (σ.σ. είναι γυναικολόγος) όσο μέναμε στην Ελβετία. Έβλεπε πως οι εξετάσεις ήταν καλές, πως όλα ήταν μία χαρά με το μωρό και ήταν πολύ καθησυχαστικός.

Εντοπίζεις αλλαγές στον εαυτό σου αυτούς τους τέσσερις μήνες που έχει έρθει στον κόσμο η μικρή;

Πολλές, έχω γίνει πιο ήρεμη και υπομονετική και γενικώς προσέχω πιο πολύ. Για παράδειγμα, οδηγώ προσεκτικά, φοβάμαι μην πάθω τίποτα. Έχω μέσα μου το άγχος μήπως μείνει η μικρή χωρίς μαμά, όπως έμεινα εγώ χωρίς τη μαμά μου. Επίσης, δεν δίνω πια απόλυτη προτεραιότητα στη δουλειά μου, όπως παλιά. Από τα 18 μου δούλευα όλη μέρα. Ήθελα να πηγαίνουν όλα καλά στη δουλειά και έλεγα πως θα έρθουν και τα υπόλοιπα. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει, σκέφτομαι πως θέλω να είναι καλά η οικογένειά μου, ο Στέλιος και τώρα και το μωρό μας, και θα έρθουν και τα υπόλοιπα.

Κάπου διάβασα πως το καλοκαίρι παντρεύεστε με τον Στέλιο και κάνετε και βάφτιση μαζί.

Να σου πω κάτι; Με έχουν τρελάνει με αυτή την ερώτηση. Και επειδή κάτι πρέπει να απαντώ, είπα πως θα τα κάνουμε όλα μαζί το καλοκαίρι. Δεν είναι κάτι που το έχουμε κανονίσει, αλλά το έχουμε συζητήσει. Έχουμε πει πως αν όλα είναι καλά και αν μπορούμε να καλέσουμε και λίγο κόσμο, θα θέλαμε να κάνουμε ένα ωραίο πάρτι με τους φίλους και τους δικούς μας.

Πάντως, δεν δίνεις την αίσθηση πως είσαι το κορίτσι που ονειρεύεται να βάλει το παραμυθένιο νυφικό.

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν με φαντάστηκα με νυφικό-υπερπαραγωγή. Τις προάλλες είδα μία νύφη σε περιοδικό μόδας που πήγε στην εκκλησία με ολόσωμη λευκή φόρμα και τρελάθηκα. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Έχουμε πει πως αν όλα είναι καλά, θα το κάνουμε το καλοκαίρι.

Ήταν για σένα όνειρο ζωής όταν βρεις τον άνθρωπό σου να κάνεις οικογένεια;

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει πως ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδί. Από την άλλη, όλες μου οι επιλογές μέχρι πριν από τον Στέλιο δεν οδηγούσαν εκεί. Δεν θέλω να θίξω τους ανθρώπους σε καμία περίπτωση, μπορεί με κάποιον άλλο να ήταν τέλειοι, εμείς δεν ταιριάξαμε, αλλά οι επιλογές που έκανα σαφώς δεν οδηγούσαν σε μία τέτοια έκβαση. Ενδεχομένως, λοιπόν, αυτή ήταν η στιγμή που έπρεπε να έρθει όλο αυτό στη ζωή μου.