#Μαμά_με_γνώμη: Eνθαρρύνοντας τους εφήβους μας να μην ντρέπονται να μιλήσουν με την Κορίνα Στεργιάδου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Κορίνα Στεργιάδου έχει 3 παιδιά στην εφηβεία και σκέφτεται πλέον δύο και τρείς φορές πριν μιλήσει για ορισμένα θέματα και τον τρόπο που θα τοποθετηθεί. Σε ένα όμως εμφανίζεται κάθετη, στην ελευθερία που δίνουμε στα παιδιά μας ώστε να εκφράζονται για όλα χωρίς ντροπή. Δυναμική και αποφασισμένη μας ανοίγεται.

Μαμά με γνώμη η Κορίνα Στεργιάδου, γνώμη ξεκάθαρη και δυνατή.


από τη Βέρα Πάρδου 

Πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά μας, να είμαστε στα πάντα ανοιχτοί, να μην τα κάνουμε να νιώθουν άσχημα και να μην ντρέπονται να μας μιλήσουν. Εμείς οι γονείς πρέπει να είμαστε πιο κοντά στα παιδιά μας και αυτό που τους εξήγησα και εγώ με όλα αυτά που έχουν συμβεί είναι ότι είναι δύσκολος ο δρόμος γενικά αλλά θα πρέπει να μιλάνε και εκείνη τη στιγμή που θα νιώσουν άβολα θα πρέπει να το καταγγείλουν απευθείας.

Γιατί τους εξήγησα πως όταν κάποιος θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του οφείλει να μιλάει αλλιώς θα πρέπει ή να ανεχτεί ή να τα παρατήσει. Πιστεύω ότι στο τέλος δικαιώνεσαι με τον δύσκολο δρόμο. Το μόνο που μπορούμε είναι αυτό, να μιλάμε καθημερινά στα παιδιά μας, εγώ δηλαδή έφερε παράδειγμα μέχρι και τη γιαγιά, τον παππού ή το θείο ώστε οτιδήποτε κι αν συμβεί να νιώσουν ασφάλεια να μας το πουν.

Γιατί η βία είναι σε όλους τους χώρους και μπορεί να βρίσκεται και μέσα στο σπίτι. Θεωρώ ότι εκείνη την ώρα πρέπει όλοι να έχουμε τη δύναμη και να μιλάμε ώστε αυτό να το μεταφέρουμε και στα παιδιά μας. Και επειδή και εμένα οι κόρες μου είναι στην εφηβεία, τα σκέφτομαι πολύ όλα αυτά.