Κώστας Κρομμύδας: Αφήστε τα παιδιά να παίξουν, τα έχουμε τρελάνει με τις δραστηριότητες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο Κώστας Κρομμύδας εξήγησε πως από την ηθοποιία πέρασε στη συγγραφή βιβλίων κι αποκάλυψε τον λόγο που η κόρη του δεν τα διαβάζει.

«Στην αρχή ντρεπόμουν να δηλώσω συγγραφέας. Μετά μπήκα στη διαδικασία να λέω ότι “ναι είμαι συγγραφέας” γιατί το κομμάτι της υποκριτικής το έχω αφήσει πίσω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δουλεύω σαν ηθοποιός κατά διαστήματα. Δουλεύω κυρίως σε παραγωγές του εξωτερικού, πηγαίνω σε κάστινγκ που είναι άλλες οι συνθήκες και  είναι πιο ωραία η διαδικασία. Ένιωσα το ταμπού και όταν έγινα ηθοποιός. Υπήρχε και εκεί η προκατάληψη. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι κρατούν τα σκήπτρα για το ποιος μπορεί να γίνει ηθοποιός, συγγραφέας και αν δεν ταιριάζεις με τα πιστεύω τους βγαίνουν και σε κράζουν».


Ενώ για την ενασχόλησή του με την συγγραφή, είπε«Είχα αρχίσει να ασφυκτιώ σαν ηθοποιός. Υπάρχει ένας όγκος ηθοποιών για να πάρουν 20 ρόλους ποιος θα τους πρωτοπάρει για μια καλή σειρά;» κατέληξε.

Η κόρη του παίζει βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο στην ομάδα του Μαρκόπουλου. Ερωτώμενος αν διαβάζει τα βιβλία του, απάντησε:  «Ένα από τα βιβλία μου το δίδαξαν στο σχολείο της και φέτος την υποχρέωσαν να το διαβάσει. Όταν το έμαθε μου είπε: "μην μου πεις ότι θα έρθεις να το παρουσιάσεις κιόλας". Εννοείτε της απάντησα. Όπου και τη μέρα που πήγα έλεγε "γιατί θα έρθεις, δεν γουστάρω καθόλου και πρόσεξε μην με κανείς ρεζίλι". Όταν τελείωσε η εκδήλωση την ρώτησα "τι σου είπαν οι φίλοι σου" κι απάντησε: "ότι είσαι πολύ κουλ"».

Μάλιστα, τα έσοδα από το βιβλίο του «Μπαμπά μεγάλωσε με», που έγραψε για την κόρη του, πηγαίνουν στο "Make a wish".

Tο λάθος που παραδέχεται ότι έκανε με την κόρη του, είναι ότι αντιμετώπιζε καταστάσεις με θυμό: «πρέπει να έχεις μεγάλη υπομονή όταν μεγαλώνεις ένα παιδί, γιατί όλα είναι για πρώτη φορά, δεν ξέρει. Κι αυτό που του δείχνεις πρέπει να είναι με αγάπη, όχι με θυμό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υπογράμμισε: «Άλλη μεγάλη παγίδα οι δραστηριότητες. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν, τα έχουμε τρελάνει με τις δραστηριότητες».

Η σύζυγός του Μαρίνα Γιώτη (της γνωστής οικογενείας), είναι μια από τις πιο πετυχημένες συγγραφείς παιδικού βιβλίου.

Δείτε στο βίντεο όλη τη συνέντευξη του ηθοποιού στη συνάδελφο του Τζένη Θεεωνώ.