Κορονοϊός: Τρεις έγκυες διασωληνώθηκαν - «Να εμβολιαστούν χθες» λέει Διευθύντρια του "Σωτηρία"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε για τις εγκυμονούσες η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα. Ο κίνδυνος του κορονοϊού ελλοχεύει. «Να σπεύσουν να εμβολιαστούν όλες οι έγκυες γυναίκες».

Πολλές γυναίκες που κυοφορούν λαμβάνοντας αντιφατικά μηνύματα για τα εμβόλια, διστάζουν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Ωστόσο αυτό είναι επικίνδυνο και για τις ίδιες και για τα έμβρυά τους. Ο κορονοίός δεν "αστειεύεται" και δεν κάνει διακρίσεις.

Η κ. Μίνα Γκάγκα είναι κατηγορηματική ως προς αυτό και προειδοποίησε τις εγκυμονούσες. «Να εμβολιαστούν χθες οι γυναίκες που κυοφορούν» υποστήριξε  στον Ant1.

Και πρόσθεσε:«Ο κορονοϊός είναι πολύ επικίνδυνος για τις εγκύους. Την προηγούμενη εβδομάδα τρεις έγκυες διασωληνώθηκαν».

Το ίδιο απόλυτη ήταν και με τον εμβολιασμό γυναικών που σκοπεύουν να κάνουν παιδί, καθώς κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι μειώνει τη γονιμότητα. Για τις προτροπές γυναικολόγων να μην εμβολιαστούν οι ενδιαφερόμενες, παρέπεμψε στις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμών και της Ελληνικής Μαιευτικής Εταιρείας.

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.