Κορονοϊός: Το εμβόλιο θα χορηγηθεί στα παιδιά 5-11 ετών πριν από τα Χριστούγεννα - Στην Ιταλία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την Αμερική και η Ευρώπη, ανάβει «πράσινο φως» για να εμβολιαστούν παιδιά 5 έως 11 ετών με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο αναμένεται να χορηγηθεί σε αυτές τις ηλικίες και στην Ιταλία πριν από τα Χριστούγεννα, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Συνολικά, πρόκειται για 3.200.000 παιδιά και ο εμβολιασμός τους αναμένεται να αρχίσει αμέσως μόλις δώσει την έγκρισή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

«Πιστεύω ότι η σχετική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα δοθεί στα τέλη Νοεμβρίου ή το πολύ, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά, θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και εμείς», δήλωσε ο Φράνκο Λοκατέλι, συντονιστής της επιστημονικής ομάδας η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai υπογραμμίζει ότι η ηλικιακή αυτή κατηγορία θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την καθοριστική αποδυνάμωση της πανδημίας. Η χορήγηση, φυσικά, θα γίνεται σε εθελοντική βάση μετά την έγκριση των γονέων.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των ανήλικων 12 με 18 ετών, στην Ιταλία έως τώρα έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση στο 70% της πληθυσμιακής αυτής ομάδας.