Κορονοϊός: Εξαντλήθηκαν τα πρώτα εμβόλια για παιδιά - Πηγαίνουν με ενθουσιασμό να εμβολιαστούν λέει ο Σπ. Μαζάνης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του κορονοϊού έγινε ανάρπαστος. Τα πρώτα εμβόλια έχουν ήδη εξαντληθεί και η πλατφόρμα έχει κλείσει, όμως από τις 3 Ιανουαρίου θα γίνει παραλαβή νέων εμβολίων.

Το παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με τις όποιες παρενέργειες που μπορούν να εμφανίσουν τα εμβόλια.


Σύμφωνα με τον κ. Μαζάνη, το ευχάριστο είναι ότι αυτές τις ημέρες το CDC ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα των παρανεργειών των εμβολίων στα παιδιά και είναι 20 φορές μικρότερες από αυτές που εμφανίζονται σε παιδιά από 12 ετών και άνω και στους ενήλικες.

«Πρώτη φορά βλέπουμε να φεύγουν τα παιδιά από τα ιατρεία ενθουσιασμένα που εμβολιάστηκαν», είπε ο κ. Μαζάνης και πρόσθεσε:

«Τα παιδιά θέλουν να απαλλαγούν από τα τεστ, γιατί κάνουν πολλά τεστ. Τα παιδιά βρίσκονται στην ηλικία που κάνουν άλλα εμβόλια και ξέρουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα των εμβολίων», τόνισε.

Οι ανησυχίες των γονιών

Επιπλέον, ο κ. Μαζάνης ανέφερε ότι οι ανησυχίες των γονιών έχουν επικεντρωθεί στις μυοκαρδίτιδες, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως στα παιδιά 5 έως 12 ετών είναι ένα περιστατικό στο 1 εκατομμύριο.

Η αναμνηστική δόση δεν έχει ξεκινήσει να παρέχεται ακόμα στα παιδιά, ενώ αντισώματα αποκτούν 15 μέρες μετά τη δόση του εμβολίου.

«Με την πρώτη δόση βγαίνει το πρώτο πιστοποιητικό, με τη δεύτερη δόση βγαίνει το επίσημο πιστοποιητικό και μετά από 14 ημέρες μπορούν να πηγαίνουν στα κλαμπ», είπε γελώντας.

Ως προς την Όμικρον ισχύει ότι και στους ενήλικες. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο όσα δείχνουν πως η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για το πόσο βαριά είναι αυτή η μετάλλαξη.