Κορονοϊος: Άνοιγμα σχολείων εν μέσω έξαρσης - Τι ισχύει για τις απουσίες των παιδιών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αγωνία σε γονείς και εκπαιδευτικούς προκαλεί η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και άλλων ιώσεων καθώς τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία μετά τις αργίες των Χριστουγέννων και οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία.

Τι ισχύει με τις απουσίες


Προβληματισμός επικρατεί και στις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας και για αυτό το λόγο αναμένεται να σταλεί σε όλες τις σχολικές μονάδες και διευθύνσεις εκπαίδευσης έγγραφο με επικαιροποιημένες οδηγίες για τις παραπάνω ασθένειες και υπενθύμιση για τους εμβολισμούς. Παράλληλα αναγκαίο κρίνεται να σταλεί και εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Πάντως, οι σχολικές μονάδες τέτοια εποχή προτρέπουν τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης  και να παραμένουν στο σπίτι έως ότου βελτιωθεί η κατάστασή τους.

Σχετικά με τις απουσίες και πέρυσι τέτοια εποχή με το άνοιγμα δηλαδή των σχολείων μετά τις εορτές το υπουργείο Παιδείας έστειλε στα σχολεία εγκύκλιο στην οποία ανέφερε ότι «με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».