Κέιτ Μίντλετον: Η συγκλονιστική εξομολόγηση ότι πάσχει από καρκίνο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μετά από μήνες με φήμες και σενάρια, μια ωχρή και ταλαιπωρημένη Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκε σε βίντεο και είπε την αλήθεια στους Βρετανούς, αλλά και όλο τον κόσμο: ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.

Η  42χρονη πριγκίπισσα  βρήκε το θάρρος να κοιτάξει κατά πρόσωπο τον κόσμο και να εξομολογηθεί το Γολγοθά που περνάει, αυτή και η οικογένειά της.


Μετά την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα στα μέσα Ιανουαρίου, «οι εξετάσεις αποκάλυψαν την παρουσία καρκίνου», εξήγησε χωρίς να διευκρινίσει τη φύση της νόσου.

«Είμαι τώρα στην αρχή μιας θεραπείας, χημειοθεραπείας», πρόσθεσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η πριγκίπισσα Κέιτ δήλωσε ότι πάει «καλά» και ζήτησε σεβασμό στην ιδιωτική της ζωή.

«Μας πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις», τα τρία παιδιά της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, δήλωσε η Κέιτ.

«Όπως τους είπα, είμαι καλά, και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας σε πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ελπίζει ότι ο κόσμος θα καταλάβει πως «χρειαζόμαστε χρόνο, χώρο και ήσυχη ιδιωτική ζωή καθόσον συνεχίζω τη θεραπεία μου».

Όλο το μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον

«Ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, προσωπικά, για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση.

Ήταν δύο απίστευτα δύσκολοι μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια εξαιρετική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

ον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, στο Λονδίνο, και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν σχετιζόταν με τον καρκίνο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα ενημέρωσε ότι Θα πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ και ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της οικογένειάς μας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, χρειάστηκε χρόνος. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με έναν τρόπο αυτό είναι κατάλληλο για αυτούς, και για να τους καθησυχάσω ότι θα είμαι εντάξει.

Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου.

Το να έχω τον Γουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει πολλά και για τους δύο.

Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα μπορέσω , αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη αποκατάσταση…

Αυτή τη στιγμή, σκέφτομαι επίσης όλους εκείνους των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».

Αυτό σημαίνει ότι η Κέιτ και ο Γουίλιαμ δεν θα είναι με την υπόλοιπη Βασιλική Οικογένεια την Κυριακή του Πάσχα και αποκλείεται να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά της.

Επίσης το Παλάτι ανακοίνωσε ότι η απουσία του Ουίλιαμ από το ετήσιο μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν γιατί είχε μόλις μάθει ότι η σύζυγος του πάσχει από καρκίνο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο πεθερός της, βασιλιάς Κάρολος Γ', ο οποίος ανήλθε στον θρόνο τον Σεπτέμβριο του 2022, διαγνώστηκε επίσης με καρκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου.