Καθημερινοί Ήρωες: On line o παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Δημοσιεύθηκε στις

Ο επιτυχημένος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης επιστρέφει και φέτος, αλλά για πρώτη φορά πραγματοποιείται ψηφιακά.

Με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες», ο φετινός, 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας https://kidscontest.cycladic.gr/ και τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, συμμετέχουν στο τέλος στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν όλο το χρόνο δημιουργικές δραστηριότητες και αποκτούν γνώσεις που τα μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης.


Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 26.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τον δικό τους «καθημερινό ήρωα».

Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που θα ξεκινήσει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μόλις ανοίξουν τα μουσεία, το μουσείο καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «καθημερινούς ήρωες».

Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί σου καθημερινοί ήρωες και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Ένας πυροσβέστης; Ένας γιατρός; Ένα παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον; H μητέρα ή ο πατέρας σου; Τους βλέπουμε γύρω μας, τους φανταζόμαστε και τους ζωντανεύουμε στο χαρτί, κάνοντάς τους ακόμα πιο μοναδικούς!

Καθημερινοί Ήρωες: On line o παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι: Ορέστης Ανδρεαδάκης, διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Κωστής Βελώνης, εικαστικός, Κατερίνα Γρέγου, ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος, Καλλιόπη Κύρδη, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Χαρά Μαραντίδου, εικαστικός, Daesigner και Aρχιτέκτονας.

Συμμετοχές μέχρι τις 25 Μαρτίου 2021.

Δείτε τις οδηγίες στο παρακάτω βίντεο: