Κατερίνα Καραβάτου: H σχέση της με τον Κρατερό Κατσούλη μετά το διαζύγιο και πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Κατερίνα Καραβάτου πέρασε δια πυρός και σιδήρου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο: χώρισαν με τον Κρατερό Κατσούλη, έχασε  το πιο αγαπημένο της πρόσωπο, τη μητέρα της και έριξε αυλαία η εκπομπή της στο Mega. Δεν τα λες και λίγα και όμως κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα τα παιδιά της, την Αέλια και τον Αρίωνα και τωρα επιχειρεί ολική επαναφορά.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real Life μίλησε για όλα αυτά, αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον πρώην σύζυγό της ως προς την επιμέλεια των παιδιών (βοηθα η κοντινή απόσταση των σπιτιών, αλλά καιγ για το αν σκέφτεται να ξαναπαντρευτεί.


Η παρουσιάστρια του My Style Rocks μίλησε για τα παιδιά της και την μητρότητα, την απώλεια της μητέρας της αλλά και για τις σχέσεις της με τον Κρατερό Κατσούλη μετά το διαζύγιο τους.

Φέτος έχεις γυρίσει σελίδα στη ζωή σου, ξεκινάς νέο κεφάλαιο σε όλους τους τομείς. Πώς βλέπεις την Κατερίνα σε αυτό το κομμάτι;

Φέτος βλέπω την Κατερίνα να περπατά. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Φέτος βλέπω την Κατερίνα να προχωρά. Πέρασα ένα διάστημα που ήταν πολύ μουντό και πολλές φορές έχει υπάρξει και σκοτεινό. Δεν θα μπορούσα να το αποφύγω, ήταν εκεί και έπρεπε να το περάσω. Η διαδικασία δεν ήταν καθόλου εύκολη αλλά μου χρειαζόταν αυτή η ολική επαναφορά. Μου χρειαζόταν ο χρόνος και τον πήρα για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου όπως θα έπρεπε, όπως θα ήθελα για τον εαυτό μου. Και βάζω πρώτο τον εαυτό μου, γιατί αν δεν είμαι εγώ καλά, δεν θα μπορούν να είναι καλά και τα παιδιά μου.

Οπότε έκανα μια μεγάλη προσπάθεια για να σηκωθώ γερή και δυνατή και να προχωρήσω μπροστά για τα παιδιά μου και για μένα. Αυτό θα μπορούσα να πω βλέποντας το τούνελ από το οποίο μόλις έχω ξεμυτίσει. Ήταν πολλές οι αλλαγές και πολλές οι απώλειες. Αυτό που μου είχε πει η ψυχολόγος μου, ειδικά μετά τον θάνατο της μητέρας μου, είναι ότι αυτή ήταν η απόλυτη ενηλικίωση που συμβαίνει σε έναν άνθρωπο. 1μιση χρόνο τώρα πάλεψα να ενηλικιωθώ και νομίζω ότι είμαι σε ένα πολύ καλό σημείο.

Πρόλαβες να πεις στη μητέρα σου αυτά που ήθελες;

Ναι, με τη μητέρα μου είχα μία στενή σχέση από πάντα. Αυτό ήταν κάτι που είχε δημιουργήσει εκείνη, οπότε το ακολούθησα και αργότερα. Όταν μεγάλωσα, υπήρξαν τα πάνω και τα κάτω, αλλά έγινε η σχέση πιο ειλικρινής, γιατί μετά της έλεγα και πράγματα που δεν ήταν ωραία. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου και με τον τρόπο που κατάφερα να είμαι δίπλα της όλο αυτό το πολύ άσχημο διάστημα και έτσι δεν έχω κρατήματα μέσα μου ότι έφυγε και δεν ήξερε.

Αισθάνομαι πολύ καλά που μπόρεσα να μεγαλώσω, να της τα πω και είμαι ευγνώμων που ήταν μαζί μου τόσο πολλά χρόνια. Η μαμά μου επέλεξε να φύγει την ώρα που ήμουν στην εκπομπή στο MEGA το Σαββατοκύριακο. Κι αυτό ήταν σημαδιακό. Άκουγε τη φωνή μου από μια τηλεόραση που έπαιζε στο δωμάτιο και έτσι έφυγε. Επέλεξε να φύγει τότε και αυτό το είδα σαν να μου έλεγε: Κατερίνα προχώρα. Θέλω πάντα να κάνω υπερήφανους και τη μητέρα μου και τον πατέρα μου.

Αυτή τη σχέση προσπαθείς να χτίσεις και με την Αέλια και τον Αρίωνα;

Βέβαια, θέλοντας να μην επαναλάβω τα λάθη που έκανε η μητέρα μου σε εμένα. Οι γονείς δεν έχουν εγχειρίδιο και ανάλογα με αυτά που έχουν τραβήξει οι ίδιοι, μπορεί να κάνουν τα λάθη τους. Προφανώς κάνω τα δικά μου λάθη και εγώ, αλλά έχω πολύ τον νου μου, θέλω να είμαι παρούσα και δίνω πολλή αγάπη και στην Αέλια και στον Αρίωνα. Θέλω να ξέρουν πάντα πως οτιδήποτε γίνει θα είμαι δίπλα τους.

Απλά θέλω να λέμε πάντα την αλήθεια, να είμαστε τίμιοι και να αγαπιόμαστε. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τον Κρατερό και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Έχουμε έναν κοινό τρόπο, σκεφτόμαστε και αγαπάμε με μια κοινή γραμμή. Αγαπάει και αυτός τα παιδάκια του πάρα πολύ. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον ουσιαστικά με αυτή τη βοήθεια βοηθάμε αυτά να μεγαλώσουν με ασφάλεια και αγάπη.

Η σχέση που έχετε με τον Κρατερό μετά το διαζύγιο είναι υποδειγματική.

Είναι θέμα προσδοκίας, με πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο τρόπος μας.

Εκτός από την καριέρα και την μητρότητα έχεις σκεφτεί να φτιάξεις ξανά τη ζωή σου σε προσωπικό επίπεδο;

Με τον τρόπο που το λες, να βάλω ένα πλάνο στη ζωή μου αν θα ήθελα να ξαναπαντρευτώ, όχι. Απέχω πάρα πολύ από αυτό. Φυσικά θα ήταν όμορφο ένας άνθρωπος να έχει έναν σύντροφο δίπλα του, να έχει μια αγκαλιά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που δεν το θέλει. Αλλά νομίζω ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο και όλα έρχονται στη ζωή μας όταν είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι.