Κατερίνα Γκαγκάκη: Το γράμμα στο κομοδίνο της «μανούλας της»

Δημοσιεύθηκε στις

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας σήμερα και η  Κατερίνα Γκαγκάκη στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για τους μεγαλύτερους ανθρώπους. Τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες μας...

Η ίδια έχει χάσει και τους γονείς της, που ως μοναχοπαίδι τους είχε τέραστια αδυναμία.


Με αφορμή μια φωτογραφία με ένα γράμμα που έγραψε προς τη «μανούλα της», όταν ήταν μόλις 8 ετών και το οποίο εκείνη είχε στο κομοδίνο της έως ότου έφυγε από τη ζωή, η Κατερίνα Γκαγκάκη μας συμβουλεύει να φροντίζουμε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. ΆΛλωστε δεν θα τους έχουμε για πάντα...

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, σημειώνει ότι οι ηλικιωμένοι συγγενείς μας είναι στο θεμέλιο της ζωής μας και «πρέπει να σεβόμαστε τα θεμέλια γιατί είναι σπουδαίο πράγμα».

Αυτό το σημείωμα ήταν στο κομοδίνο της μαμάς μου από την ημέρα που το έγραψα, στα 8 μου, μέχρι την ημέρα που έφυγε στα 74 της.
Να πω μόνο κάτι σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.
Να τους φροντίζετε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας της ζωής σας όσο τους έχετε. Είναι η δύναμη, η μνήμη, η ρίζα και η προοπτική σας.
Αλλά να φροντίζετε και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, κάθε πτυχής της ζωής σας και κάθε ομάδας.
Είναι η βάση, το ξεκίνημα και τα θεμέλια. Και είναι σπουδαίο πράγμα να σεβόμαστε τα θεμέλια.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη δεν αποκαλύπτει τι έγραφε στη μητέρα της, αλλά η κίνηση αυτή δείχνει το δέσιμο που είχαν οι δύο γυναίκες!