Ιωάννης Απέργης: Μίλησε για το παγκάκι που κοιμόταν 5 ετών και για το αυτοκίνητο που πήρε στον πατέρα του

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο 33χρονος ηθοποιός Ιωάννης Απέργης μιλάει για τον γιο του, την σύζυγό του, που από την πρώτη στιγμή ήξερε ότι θέλει να παντρευτεί, αλλά και για τις δυσκολίες που βίωσε αυτός και η οικογένεια του όταν ήρθαν στην Ελλάδα.

Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων μίλησε στην Τζένη Θεωνά και την εκπομπή Μαμά-δες, για τον ερχομό από την Αλβανία στην Ελλάδα και το μπούλινγκ που δέχθηκε τα πρώτα χρόνια στο σχολείο.


Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα, το 1995, κοιμόμασταν σε παγκάκι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Απέργης εξομολογήθηκε πως «πας σε μια νέα χώρα, ξεκινάς από το μηδέν. Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα, το 1995, κοιμόμασταν σε παγκάκι. Όταν ήρθαμε εδώ, ναι, θυμάμαι ότι καθίσαμε και κοιμηθήκαμε στο πάρκο Λογγίνου. Πέντε χρονών ήμουν. Ακόμα και πέρυσι, όμως, που ερχόμουν στην παράσταση, έβλεπα στους δρόμους γονείς με σακίδια από τη Συρία να περπατάνε και όλα αυτά είναι βιώματα. «Μακάρι να μπορούσα να τους βοηθήσω» λες, όμως δεν μπορείς».

«Εγώ είμαι ένα παζλ καθηγητών! Στο σχολείο είχα πάρα πολλούς καλούς καθηγητές, οι οποίοι και με έσπρωξαν για να μπω στη δραματική σχολή. Δεν θέλω όμως σε αυτό το παζλ να έχω κάποιους καθηγητές από το δημοτικό. Αυτό ήταν τραυματικό.

Να βλέπεις να μπαίνει ο δάσκαλος μέσα στην τάξη και να λέει, “δεν φταίτε εσείς αλλά φταίει το σύστημα που σας έχει εδώ όλους μαζί”. Και αυτό το καταλαβαίνεις μεγαλώνοντας. Εννοούσε τα παιδιά που ήταν ξένα, είχαμε μαύρα, είχαμε κινεζάκια στην τάξη. Μπορεί δηλαδή να μιλούσε ένα παιδί που ήταν ξένο και να του έλεγε “σιωπή, μη μιλάς”. Είναι μια πικρή αλήθεια και αυτό μου έχει μείνει πάρα πολύ. Το λέω και το ξαναλέω, τα σχολεία, τα σχολεία, ότι πρέπει να προσέχουμε τα σχολεία» πρόσθεσε ακόμα ο Ιωάννης Απέργης.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε, δεν φοβάται μην μείνει άνεργος, διότι ακόμα και τώρα όταν έχει χρόνο πηγαίνει με τον πατέρα του κι εργάζεται στην οικοδομή ή βάφει σπίτια.

Μιλώντας για τον γιο του, σημείωσε πως είναι ήσυχο παιδάκι, κοιμάται 15 ώρες, γελάει, χορεύει. «Δεν ξέρω αν θέλω να κάνω δεύτερο παιδί, ξέρω, θα βγει έτσι;» διερωτήθηκε γελώντας.

Ο Ιωάννης Απέργης είναι ενεργός μπαμπάς και περνάει πολύ χρόνο με τον γιο του, Οδυσσέα. «Πέρυσι τον κρατούσα τα πρωινά, όταν η γυναίκα μου Κατερίνα εργαζόταν. Είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Τον πήρα από τεσσάρων μηνών, γιατί η σύζυγος μου, αναγκάστηκε να επιστρέψει στη δουλειά, έως 12 μηνών. Ξυπνούσαμε μαζί 11:30-12. Όνειρο περάσαμε. Και κοιμόταν σερί όλη νύχτα».

Για την ιδιαίτερη σχέση με τη σύζυγό του Κατερίνα, αποκάλυψε ότι με το που την είδε, ήξερε ότι θα την παντρευτεί. Και παρά τις... χυλόπιτες επέμενε στο φλερτ και τελικά την κέρδισε. Στο πρώτο κιόλας ραντεβού της είπε ότι θέλει να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια.

Για την καριέρα του υποστήριξε ότι: «Έχω υψηλές βλέψεις. Θέλω να πετύχω κάποια πράγματα για εμένα, που δεν μπορούσαν οι γονείς μου. Να τους γεμίσω ένα κενό που έχουν. Να νιώθουν περήφανοι. Έχω αρχίσει και τους φτιάχνω λίγο τη ζωή. Πήγα και πήρα ένα αμάξι στον πατέρα μου. Ξέρεις τι είναι σε ένα άνθρωπο που είναι τώρα 65 χρονών, να δουλεύει, να δουλεύει, να μην του φτάνουν για ενοίκιο, να σπουδάσει τα παιδιά του... να του πάρεις ένα αμάξι και να του πεις, βγες λίγο στο μπαλόνι και πάρτο...».