Η Sarah Jessica Parker δεν θέλει να την αποκαλούν «γενναία» επειδή έχει γκρίζα μαλλιά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αν είδατε τις τελευταίες ταινίες της Sarah Jessica Parker, στο «And Just Like That», ίσως σας... ξένισαν τα γκρίζα της μαλλιά. Σίγουρα ενδόμυχα οι μεγαλύετρες αναρωτηθήκατε αν θα είχατε το θάρρος να. βγείτε κι εσείς με γκρίζα μαλλιά... Ο κόσμος κατακρίνει τη μεγαλύτερη ηλικία (όχι φυσικά για τους άντρες) και δεν «αφήνει» τις γυναίκες να μεγαλώσουν φυσικά. Ετσι βρίσκονται στο κυνήγι του πως θα δείχνουν νεότερες...

Η Sarah Jessica Parker υπενθυμίζει σε όλους ότι η γήρανση είναι φυσιολογική (και αναπόφευκτη) και λέει σε όλους να σταματήσουν να την αποκαλούν «γενναία» επειδή έχει γκρίζα μαλλιά.


«Έγιναν μήνες και μήνες συζητήσεων για το πόσο γενναία είμαι που έχω γκρίζα μαλλιά», θυμάται σε συνέντευξή της στο Allure. «Και απαντουύσα, σας παρακαλώ χειροκροτήστε το θάρρος κάποιου άλλου για κάτι πραγματικά γενναίο!».

Όταν πρωταγωνίστρια των ταινιών And Just Like That και Sex and the City, έμαθε ότι ο κόσμος επικροτούσε τις γκρίζες ανταύγειες της, δηλαδή τις ανταύγειες γύρω από τα φυσικά γκρίζα μαλλιά της, το απέκρουσε με μια απλή εξήγηση: έλλειψη χρόνου. Όπως όλες μας...

«Δεν μπορώ να αφιερώνω χρόνο για να περνώ χρώμα βάσης κάθε δύο εβδομάδες», λέει. «Δεν μπορώ να το κάνω. Όχι. Με τίποτα»

Έρευνα που διεξήγαγε η RoC διαπίστωσε ότι το 90% των γυναικών ηλικίας 25-69 ετών αισθάνονται «αγχωμένες» για το γήρας. Ενώ το 43% ανησυχεί για τα χρήματα για τη συνταξιοδότηση, το 60% ανησυχεί για την εμφάνισή του καθώς γερνάει. Και πάνω από το 50% των γυναικών των οποίων είναι απαισιόδοξες για τα γηρατειά λένε ότι η κοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το κύριο έναυσμα για αυτά τα συναισθήματα.

Η Parker επισημαίνει επίσης πόσο άδικο είναι αυτό ως προς τις γυναίκες, ενώ για έναν άντρα είναι κάτι φυσικό, τα άσπρα μαλλιά (δίνουν γοητεία συνήθως λέμε), ή η γήρανση «Ποτέ δεν μιλάμε γι' αυτό με το άλλο φύλο. Δεν τους λέμε: "Να μια κρέμα για τους μαύρους κύκλους"» , επισημαίνει και πολύ σωστά, η Parker.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα: πριν από μερικά χρόνια, ένας πωλητής με σταμάτησε στο δρόμο για να μου πει πώς τα προϊόντα τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα μάτια μου να φαίνονται νεότερα. Τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν σε άνδρες».

Όταν ρώτησαν τη διάσημη ηθοποιό, τι θα έκανε αν μπορούσε να κάνει μασάζ μεν τα δάκτυλά της και να δείχνει 15 χρόνια νεότερη, απάντησε ότι θα παρέλειπε. «Ποιο είναι το νόημα; Απλά... δεν με νοιάζει αρκετά», λέει. «Όταν βγαίνω από την πόρτα, θέλω να νιώθω καλά -σύμφωνα με τα δικά μου πρότυπα. Δεν μπορώ καν να σας πω ποια είναι αυτά τα πρότυπα. Αλλά να. αισθάνεσαι πιο πολύ ο εαυτός σου, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν μου λείπει η ματαιοδοξία. Υποθέτω ότι απλά δεν με ενδιαφέρει αρκετά η γνώμη όλων των άλλων».

Η Parker έρχεται να προστεθεί σε άλλες διασημότητες που αποφεύγουν τα μη ρεαλιστικά και επιβλαβή πρότυπα ομορφιάς, όπως η Cameron Diaz.

Όταν απομακρύνθηκε από το Χόλιγουντ για να επικεντρωθεί στην οικογένειά της, η Diaz μοιράστηκε πώς είδε διαφορετικά τα πράγματα και μπόρεσε να εκτιμήσει περισσότερο το σώμα της. «Είσαι σαν να σκέφτεσαι, "Γιατί κάθομαι εδώ και είμαι τόσο κακιά με τον εαυτό μου;". Το σώμα μου είναι δυνατό. Γιατί να του μιλάω υποτιμητικά; Γιατί να είμαι κακιά μαζί του, όταν αυτό με έχει φέρει τόσο μακριά;».

Στηριζόμενη στη δύναμη της αισιοδοξίας, η Parker μοιράζεται επίσης μερικά από τα θετικά που συνοδεύουν τη γήρανση - και το λιγότερο από αυτά είναι όλη η σοφία που κερδίζουμε με τα χρόνια.

«Ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο μιλώντας για τοις ρυτίδες που αποκτάμε μεγαλώνοντας, και δεν μιλάμε για το ότι αποκτάς εμπειρία για ν α είσαι καλύτερος στη δουλειά σου, καλύτερος ως φίλος, καλύτερος ως κόρη, καλύτερος ως σύντροφος, καλύτερος ως φροντιστής, καλύτερη ως αδελφή», καταλήγει η Parker. Και πόσο δίκιο έχει, σε αυτό το ματαιόδοξο κόσμο!