Η Ελλάδα θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης!

Δημοσιεύθηκε στις

Ναι αυτή είναι μια ευχάριστη είδηση, μέσα στην μαυρίλα του πολέμου, που μαίνεται για 23η ημέρα στην Ουκρανία. Η Ελλάδα θα αναλάβει την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, το οποίο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην Μαριούπολη διαβιούν περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός, ενώ μέσω Twitter ενημέρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει μετά το τέλος των εχθροπραξιών την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, που βομβαρδίστηκε, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης».


Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου δέκα ημέρες Ρώσοι είχαν βομβαρδίσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης, σε μια κίνηση που είχε προκαλέσει παγκόσμιο αποτροπιασμό. Το αεροπορικό χτύπημα στο μαιευτήριο της Μαριούπολης είχε ως αποτελέσμα να καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά η πρόσοψη του κτιρίου, με αστυνομικούς και στρατιώτες να σπεύδουν για να απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο. Σε πλάνα που κυκλοφόρησε η ουκρανική πλευρά, φαίνεται, μεταξύ άλλων, να απομακρύνεται μία έγκυος γυναίκα από τα χαλάσματα.