Η Ελευθερία Γεωργάκαινα μας κάνει επαγγελματίες στο Instagram με τα πιο ολοκληρωμένα σεμινάρια!

Δημοσιεύθηκε στις

Είναι πολυ σημαντικο χαρακτηριστικό η παρατηρητικότητα στο χώρο της επικοινωνίας. Αυτό το χαρακτηριστικό - εκτός άλλων ταλεντων- το έχει η γνωστή δημοσιογραφος  Ελευθερία Γεωργάκαινα που παρατήρησε ότι στην Ελλάδα λίγοι γνωρίζουμε επαγγελματικά και σε βάθος από Ιnstagram  και θέλησε να καλύψει την ανάγκη επαγγελματιών να μάθουν να διαχειρίζονται μόνοι τους με επιτυχία τους λογαριασμούς τους, να ξεχωρίζουν αισθητικά και να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Έτσι, το νέο  επαγγελματικό βήμα της  τη θέλει να μας ξανασυστήνει - επαγγελματικά αυτη τη φορά- τα social media παρουσιάζοντας  ολοκληρωμένα σεμινάρια  για το Instagram και τα μυστικά του!

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα μας κάνει επαγγελματίες στο Instagram με τα πιο ολοκληρωμένα σεμινάρια!


  • Πρόσφατα, λοιπόν, παρουσίασες το πρώτο ολοκληρωμένο σεμινάριο σχετικά με το Instagram και τα μυστικά του. Τί σε έκανε να θέλεις να τα μοιραστείς μαζί μας;

Είδα πως στην Ελλάδα υπάρχει ένα κενό όσον αφορά στο Ιnstagram, ενώ είναι η πλατφόρμα που αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς, είτε είναι απλοί χρήστες, είτε επαγγελματίες που θέλουν να προωθήσουν τη δουλειά τους. Κι ο κόσμος θέλει να μάθει, να μπει μέσα, να το χρησιμοποιήσει με επιτυχία και δεν υπάρχει κάποιος που να έχει μια συνολική γνώση να του τη δώσει, με απλό, κατανοητό  τρόπο. Κι όταν λέω συνολική γνώση να το ξεκαθαρίσω. Υπάρχουν εξαίρετοι επαγγελματίες που ξέρουν το τεχνικό κομμάτι. Αυτό δεν αρκεί. Άλλοι που δημιουργούν ωραίες εικόνες. Ούτε αυτό αρκεί. Είναι  σύνολο πραγμάτων το Instagram, κρύβει πολλά μυστικά, γι αυτό και είναι δύσκολη πλατφόρμα. Με την εμπειρία λοιπόν που έχω αποκομίσει 25 χρόνια από τη δημοσιογραφία, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα περιοδικά σε πολλές θέσεις ευθύνης, δημιούργησα,αυτό το προιόν για τον καθένα που θέλει να μάθει να διαχειρίζεται τέλεια το Instagram να πετύχει στην δουλειά του και να ξεχωρίζει.

  • Κι έπειτα παρουσίασες κι άλλα δυο πιο μικρά webinars. Σε τι διαφέρουν από το πρώτο, μεγάλο σεμινάριο;

Το μεγάλο σεμινάριο  "INSTAGRAM for Business- Γίνε expert" έχει 59 ενότητες, είναι μεγάλο σε διάρκεια, έχει τα πάντα. Μέχρι και κομμάτια Marketing και branding, γιατί πιστεύω πως είναι πολύ βασικό να γνωρίζεις κάποιες τεχνικές για να «πουλήσεις» σωστά το προϊόν ή την υπηρεσία σου.
Όμως κάποιος μπορεί να θέλει να διαθέσει μόνο μία ώρα για να μάθει το Instagram, ή η ανάγκη του μπορεί να είναι να μάθει πώς θα δημιουργήσει καταπληκτικό περιεχόμενο. Έτσι λοιπόν επιλέξαμε κάποια κομμάτια από το μεγάλο σεμινάριο και δημιουργήσαμε δυο μικρότερα σε χρόνο και πιο οικονομικά φυσικά, γιατί αναγνωρίζουμε και τη δύσκολη εποχή που ζούμε.
Το ένα είναι το "60 λεπτά για να πετύχεις στο Instagram"  που έχει 19 ενότητες και το άλλο είναι το  "Instagram- Δημιούργησε μοναδικό περιεχόμενο"  15 ενότητες. Απλά, γρήγορα κι εύκολα.

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα μας κάνει επαγγελματίες στο Instagram με τα πιο ολοκληρωμένα σεμινάρια!

  • Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα webinars;

Όλοι, όσοι θέλουν να μάθουν την πλατφόρμα, τα μυστικά της, όλοι όσοι θέλουν να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα, να κερδίσουν χρήματα. Γιατί το Instagram είναι το μέσον για να κερδίσει καποιος χρήματα, είτε είναι επαγγελματίας είτε όχι. Όμως θα πρέπει να μάθει τεχνικές και μεθόδους για να το κάνει. Θα χρειαστεί να ξέρει πώς θα ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Κι αυτά λέμε στα σεμινάρια. Τώρα όσον αφορά στο τι γνώση πρέπει να έχει; Απλώς να έχει κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του.

  • Γιατί απ' όλα τα social media επέλεξες το σεμινάριο σου να γίνει επάνω  το Instagram;

Γιατί το Ιnstagramσυνδυάζει όλα όσα είμαι, ξέρω κι αγαπώ. Την εικόνα, το γράψιμο, την επικοινωνία, το marketing, την πώληση, την επαφή. Κι επειδή από τώρα και τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον, το Instagram θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον χρηστών, επαγγελματιών και διαφημιστών. Όλοι θα είναι εδώ.

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα μας κάνει επαγγελματίες στο Instagram με τα πιο ολοκληρωμένα σεμινάρια!

  • Γιατί πιστεύεις ότι δεν φτάνει μια ωραία φωτογραφία και ένα έξυπνο quote για να προωθήσεις τη δουλειά σου στο Instagram;

Γιατί για να προωθήσεις τη δουλειά σου θα πρέπει να σε δει κόσμος. Για να σε δει ο κόσμος στο Instagram θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες κινήσεις ώστε να «ξεκλειδώσεις» τον αλγόριθμο, οπότε να αρχίσεις να εμφανίζεσαι. Επίσης, θα χρειαστεί να σκεφτεσαι πάντα αυτόν στον οποίο στοχεύεις. Μπορεί να είναι μια ωραία φωτογραφία αυτή που ανέβασες για παράδειγμα ή να είναι έξυπνο το quote αλλά για ποιον; Για τους φίλους σου; Ή γι αυτούς που θες να φέρεις κοντά σου; Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι κι όλ΄αυτά αναλύουμε στα webinars.

  • Μίλησε μας και για την εταιρεία Sociel. Τί υπηρεσίες προσφέρει;

Δημιουργία εικόνας στα social media σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις, με εξειδίκευση στο Instagram (αλλά όχι μόνο). Και φυσικά τη στρατηγική, την επικοινωνία, τη διαχείριση, όλο το «πακέτο» που κρίνουμε πως χρειάζεται, για να πετύχει ένας επαγγελματίας τους στόχους του. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούμε μαζί με τον πελάτη και το ίδιο το προϊόν, (συνήθως είναι υπηρεσία) ώστε να είναι κάτι μοναδικό στην αγορά. Επίσης κάνουμε 1 to 1 coaching διαδικτυακό. Κλείνει δηλαδή ο ενδιαφερόμενος ένα ραντεβού μ΄εμάς κι αφού μας στείλει τα στοιχεία του, τον λογαριασμό του στο Instagram, εμείς τον συμβουλεύουμε για τις κινήσεις που χρειάζεται να κάνει στο προφίλ του, του επισημαίνουμε τα λάθη του, τα δυνατά του σημεία χωρίς όμως να διαχειριζόμαστε εμείς τον λογαριασμό του.

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα μας κάνει επαγγελματίες στο Instagram με τα πιο ολοκληρωμένα σεμινάρια!

  • Με το ρόλο σου ως μαμά και την επαγγελματική σου εμπειρία στo Instagram, ποιες είναι οι παγίδες που μπορεί να έχουν τα social media, (το Ινσταγκραμ) για τα παιδιά μας;

Η αλήθεια είναι πως περνούν πάρα πολύ χρόνο τα παιδιά μας στα social media κι ειδικά στο Instagram. Αλλά εδώ το βλέπουμε να συμβαίνει και σε μεγάλους ανθρώπους… Χάνεται η στιγμή κι αντί να την ζήσουν, την απαθανατίζουν. Επίσης δημιουργούνται κι άλλα θέματα. Η αλήθεια στα socialmediaκρύβεται, ωραιοποιούνται καταστάσεις,  όλοι είναι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, πλούσιοι με καταπληκτικό σώμα. Έστω κι αν τίποτε από αυτό δεν συμβαίνει και όλα είναι θέμα… φίλτρων. Κι έπειτα έρχεται η σύγκριση και το συναίσθημα κατωτερότητας. Όμως όσο κι αν κατηγορούμε τα social media το θέμα είναι εμείς πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και πώς εμείς είμαστε «μέσα μας». Γιατί κάθε εποχή έχει τις προκλήσεις της. Ας το δούμε έτσι. Κι ας πιστέψουμε στα παιδιά μας, ας τα αποδεχθούμε και ας δείξουμε την αγάπη μας με κάθε τρόπο. Ας τους δώσουμε όλα όσα χρειάζονται για να νιώθουν αυτοπεποίθηση κι εσωτερική δύναμη κι έτσι όταν δουν τις παγίδες, δεν θα «πέσουν» μέσα, απλώς θα προσπεράσουν!

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sociel.gr