Η Έλενα Ακρίτα ανοίγει την καρδιά της: «Δεν μπορούσα να κάνω παιδιά μετά από άμβλωση και υιοθέτησα»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια από τις πιο προσωπικές εξομολογήσεις για τη ζωή της και τη μητρότητα προχώρησε η συγγραφέας και σεναριογράφος, Έλενα Ακρίτα μέσα από το podcast της. Η Ελένα με το κοφτερό μυαλό και την αιχμηρή της πε΄να βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο ιδεολογικών της αντιπάλων.

Εσχάτως υπήρξαν κακόβουλα δημοσιεύματα για εκείνη και τον υιοθετημένο της γιο, Παύλο Αρζόγλου - Ακρίτα,  μάλιστα η γνωστή συγγραφέας με αναρτήσεις της ενημέρωσε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά απέναντι στην επίθεση που δέχτηκε τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της.


Στο podcast της η Έλενα Ακρίτα άνοιξε την καρδιά της και αποκάλυψε για πρώτη, ίσως φορά, το χρονικό που οδήγησε στην υιοθεσία του γιου της, με τον τότε της σύζυγο, Κώστα Αρζόγλου.

«Όταν υιοθετήθηκε ο Παύλος είχαμε πει με τον Κώστα Αρζόγλου ότι θα κάνουμε μία λιτή ανακοίνωση επειδή ήμασταν επώνυμοι και μετά θα ξαναμιλήσει για το θέμα αυτό ο ίδιος ο Παύλος όταν κλείσει τα 18 του και αν θέλει .

Όταν έγινε αυτό ο Παύλος δεν ήθελε., Έχει επιλέξει να μην το αναφέρει δημόσια, ξέρει την αλήθεια από τότε που ήταν 5 χρονών όπου με τη βοήθεια μίας καλής παιδοψυχολόγου του είπαμε αυτά που έπρεπε να του πούμε.

Όταν ήμουν πολύ νέα στα 18 είχα κάνει μία άμβλωση που μου προκάλεσε προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να γίνω μητέρα. Με τον Κώστα πήγαμε και κάναμε μία εξωσωματική γονιμοποίηση που τη βρήκα αφόρητη. Όταν δεν πέτυχε, τα βάλαμε κάτω και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην υιοθεσία, ίσως το πιο υπέροχο πράγμα που έγινε στην ζωή μου.

Όταν σήκωσα τον γιόκα μου στην αγκαλιά μου ήταν σαν να γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Μου είναι αδύνατο να περιγράψω το συναίσθημα αυτό, πώς φώτισε το σύμπαν. Αυτό το παιδί, αυτή την ιερότητα της υιοθεσίας, ήρθαν κάποια καθάρματα και προσπάθησαν να την τσακίσουν. Δεν θα τους περάσει, θα το φτάσω μέχρι το τέλος αυτή τη φορά για να μάθουν μερικοί πως δεν είναι να παίζεις με τέτοια σπουδαία θέματα».