Γλυκά του κουταλιού "Κατά μάνα κατά κόρη"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γλυκά του κουταλιού "Κατά μάνα κατά κόρη"Συνεχίζοντας να προσφέρουμε δωρεάν βιβλία που μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά στο apopseis.gr ξεκινάμε τη σειρά "Κατά μάνα, κατά κόρη" με παραδοσιακές συνταγές της Σοφίας Χίντζιου, όπως τις μετέφερε σε αυτήν η μητέρα της. Πρώτο στη σειρά με τα βιβλία έχουμε κάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική κουζίνα και που όλοι αγαπάμε: Τα γλυκά του κουταλιού.

Για να διαβάσετε ή να κατεβάσετε το βιβλίο πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:


Κατά μάνα, κατά κόρη: 10 συνταγές για γλυκά του κουταλιού

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα:

 

"Από μικρή θυμάμαι το σπίτι μας να μοσχομυρίζει από τα γλυκά του κουταλιού!
Τη μητέρα μου να φτιάχνει φοβερό γλυκό καρπούζι, βύσσινο, βυσιννάδα (όταν τελείωνε η βυσσινάδα έβαζα γλυκό και το αραίωνα και έτσι είχα και γλυκό και βυσσινάδα), πορτοκάλι και να μαλώνουμε με τον αδελφό μου ποιός θα φάει το τελευταίο κομμάτι. Και η μητέρα μου υπομονετικά να γεμίζει βάζα με καινούργιο γλυκό.
Αλλά και όταν είχαμε κάποιον ξένο, το θεωρούσε πολύ γρήγορο να κάνει ένα γλυκό του κουταλιού! Τσακ μπαμ και έτοιμο το πορτοκάλι. Πεντανόστιμο!
Περάσανε τα χρόνια και όλοι μας αποφεύγουμε τα γλυκά γιατί ...παχαίνουν. Όμως η γλυκειά ανάμνηση των παιδικών χρόνων που ανακατεύαμε μαζί της τα γλυκά, που προσθέταμε τα αμύγδαλα, που καθαρίζαμε τα πορτοκάλια, που μαυρίζανε τα χέρια μας από τα μελιτζανάκια, αλλά και η απώλεια της μνήμης της μητέρας μου και μη θέλοντας να χαθούν οι συνταγές, με οδήγησαν στο να γράψω αυτά που υπήρχαν στο τετράδιό της.
Συνταγές εύκολες, οικονομικές και νομίζω αρκετά υγειινές, αφού δεν περιέχουν λίπος.  Γλυκά που μπορούν να σερβιριστούν με γιαούρτι μετά από ένα ωραίο γεύμα. Και ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για μία επίσκεψη σε κάποιο φιλικό σπίτι."