Γλυκά Νερά: Εισαγγελέας αποφασίζει για το μέλλον της μικρής Λυδίας, που δεν θα πει ποτέ τη λέξη μαμά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη μια στιγμή στην άλλη, η μόλις ενός έτους Λυδία έμεινε ορφανή από γονείς. Ο διεστραμμένος πατέρας της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αφαίρεσε τόσο άδικα τη ζωή της μητέρας της, Καρολάιν Κράουτς, διαλύοντας ουσιαστικά και τη ζωή τη κόρης του.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Το μόλις ενός χρόνου κοριτσάκι θα μεγαλώσει χωρίς τα πιο κοντινά του πρόσωπα, τους γονείς της. Δεν θα πει ποτέ στη ζωή της λέξη μαμά (τουλάχιστον όχι τη φυσική της), και ποιος ξέρει αν θα θελήσει ποτέ να δει τον πατέρα της και να τον αποκαλέσει μπαμπά. Και δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε, όταν μεγαλώνοντας θα googl-άρει, τι θα διαβάσει και τι θα δει για το έγκλημα που κατέστρεψε τη ζωή της.

Για το μέλλον της, πλέον θα αποφασίσουν οι δικαστικές αρχές. Η Εισαγγελία Ανηλίκων αναμένεται άμεσα να αποφασίσει ποιος από το οικογενειακό περιβάλλον της θα αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Η δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Ανηλίκων η οποία, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα θα αναθέσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά

Η απόφαση θα ληφθεί μετά από έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες με εντολή της Εισαγγελίας να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης της πατρικής και μητρικής οικογένειας του παιδιού και προτείνουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο προς το παρόν διαμένει στην πατρική κατοικία του 32χρονου πιλότου.

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων στηρίζεται στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα  που προβλέπει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες.

Ποινική Δίωξη για δύο κακουργήματα στον καθ' ομολογίαν του δολοφόνο

Στο δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

Οι κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι:

  • της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • της κακοποίησης ζώου

Οι κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα είναι:

  • της ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και
  • ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση.