Γκρινιάζει το παιδί σας; 6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη γκρίνια του...

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συζητήστε το: Αφότου περάσει το στάδιο της γκρίνιας συζητήστε το μαζί του για να βρείτε την αιτία της γκρίνιας και για να μπορέσετε να το διαχειριστείτε καλύτερα την επόμενη φορά!

Αγνοήστε το.  Μην υποκύπτετε στις απαιτήσεις του παιδιού σας, μόνο και μόνο για να σταματήσει να γκρινιάζει, γιατί έτσι του περνάτε το μήνυμα πως με λίγη γκρίνια παραπάνω θα μπορεί να πετυχαίνει ότι θέλει.


Διδάξτε του καλούς τρόπους. Μάθετε στο παιδί σας να ζητά αυτό που θέλει ευγενικά, να περιμένει τη σειρά του, να μοιράζεται και γενικά να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις χωρίς γκρίνια.

Μην του βάζετε ταμπέλες. Αποφύγετε να χαρακτηρίζετε συνέχεια το παιδί σας «γκρινιάρικο», γιατί έτσι ενισχύετε την συμπεριφορά του. Πείτε του απλά ότι δεν σας αρέσει αυτό που κάνει.

Αφιερώστε του χρόνο. Το παιδί γκρινιάζει κι εσείς ασχολείστε μαζί του. Άρα κάθε φορά που θέλει λίγη από την προσοχή σας, χρησιμοποιεί την γκρίνια. Φροντίστε να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μαζί του και να είστε δίπλα του, όχι μόνο όταν γκρινιάζει, αλλά και όταν συμπεριφέρεται σωστά.

Γίνετε το σωστό πρότυπο. Τα παιδιά μιμούνται συμπεριφορές. Πριν κατατάξετε το παιδί σας στα γκρινιάρικα παιδιά, σκεφτείτε μήπως κι εσείς οι ίδιοι γκρινιάζετε λίγο; Αν ναι, φροντίστε να αλλάξετε τον τρόπο που συμπεριφέρεστε και να δώσετε το καλό παράδειγμα στο μικρό σας.