Γιατί η Δόμνα Μιχαηλίδου μέχρι τα 15 της νόμιζε ότι είναι υιοθετημένη
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου είναι μια νεαρή γυναίκα, που έχει σηκώσει τα... μανίκια κι έχει πέσει με τα... μούτρα στη δουλειά, θέλοντας να βοηθήσει τα παιδιά που μεγαλώνουν στα ιδρύματα να βρουν μια οικογένεια.
Απλοποίησε τις διαδικασίες για υιοθεσία και αναδοχή, ενώ έδωσε και οικονομικά κίνητρα, όπως το μηνιαίο επίδομα. Η όμορφη πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας έδωσε συνέντευξη, στο «MEGA Καλημέρα» και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως μέχρι την ηλικία των 15 ετών πίστευε ότι είναι υιοθετημένη.
Απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες υιοθεσίας
Κάθε δύο μήνες η Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέπτεται την «Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας», η οποία φιλοξενεί παιδιά από 6 έως 12 ετών. Η ίδια εξομολογήθηκε πως νιώθει χαρούμενη όταν έρχεται και βλέπει λιγότερα παιδιά, κάτι που χαρακτήρισε ως μεγάλη ανταμοιβή, και προσπαθεί να ξεκλέβει χρόνο από το υπουργείο να επισκέπτεται την Παιδόπολη.
«Είχαμε 2.000 παιδιά στα ιδρύματα και χιλιάδες συμπολίτες που ήθελαν να υιοθετήσουν. Απλουστεύσαμε πολλές διαδικασίες. Πλέον είναι όλες ηλεκτρονικές και διαφανείς οι διαδικασίες. Μέσα από το amynet.gr μπορεί να κάνει κάποιος μία αίτηση και βάση των χαρακτηριστικών που θέτει μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε παιδί από όλη την Ελλάδα. Ξέρουμε πόσα παιδιά έχουμε στις δομές, τα χαρακτηριστικά τους» ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου και συνέχισε μιλώντας για τις διαδικασίες μιας υιοθεσίας.
«Η υιοθεσία δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, είναι ένας μύθος. Από την στιγμή που κάποιος θα κάνει την αίτηση υιοθεσίας μέχρι την στιγμή που θα συνταιριαστεί παίρνει το πολύ 9 μήνες. Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα παιδί μέχρι 6 ετών που είναι κατάλληλο για υιοθεσία σε ίδρυμα. Έχουμε φτιάξει την πλατφόρμα anynet.gr που είναι όλα τα στοιχεία για τα παιδιά» είπε.
Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε πως πρέπει οι πολίτες να σκεφτούν τις αναδοχές και την προσωρινή φιλοξενία παιδιών. Ως προς τις αναδοχές τόνισε πως κάθε μήνα υπάρχει βοήθημα που ανέρχεται σε 325 ευρώ, ενώ μπορούν να κάνουν αναδοχή συνάνθρωποί μας που είναι οροθετικοί ή έχουν ηπατίτιδα Β και είναι σε θεραπεία.
Σε άλλο σημείο, η Δόμνα Μιχαηλίδου εξομολογήθηκε πως όταν ήταν μικρή και μέχρι την ηλικία των 15 ετών θεωρούσε σίγουρο πως είναι υιοθετημένη και είχε συμφιλιωθεί με αυτή την ιδέα.
«Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. Αυτό γιατί οι γονείς μου είναι μαζί από τα 15 και με έκαναν στα 35. Είμαι μοναχοπαίδι, είχα πειστεί. Μου το είχε πει και ένας συμμαθητής μου και έλεγα εντάξει ήταν 20 χρόνια μαζί δε μπορούσαν να κάνουν παιδί και με υιοθέτησαν. Πείστηκα στα 15 μου ότι δεν είμαι υιοθετημένη, αλλά δε μου έκανε καμία διαφορά. Είχα ζητήσει πιο μικρή το πιστοποιητικό γεννήσεως λέγοντας στη μητέρα μου ότι κάνουμε μια εργασία στο σχολείο. Εκείνη δεν έδωσε καμία σημασία, δε μου το έδωσε ποτέ και αυτό λειτούργησε σαν τεκμήριο για μένα ότι ήμουν υιοθετηένη, εν τέλει…» αποκάλυψε.
Όσο για τα σεξιστικά σχόλια που μπορεί να δεχθεί κατά καιρούς η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε: «Δέχομαι επιθέσεις που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιοι ενδιαφέρονται για το τι φοράς και πως το φοράς. Θα έπρεπε να φοράμε ότι θέλουμε και να μην είναι αυτό το κομμάτι που μένει στην κρίση του κόσμου.. Η παραπληροφόρηση και το ψέμα έχουν ξεφύγει, όταν συνδέεται με το επάγγελμά του είναι χυδαίο. Το αν εγώ κοιμάμαι και με ποιόν κοιμάμαι δεν έχει σχέση με το αν μπορώ στον κόσμο να είναι πιο υπεύθυνος… Σε κανένα δεν αρέσει να ανοίγουν το ίντερνετ οι γονείς του και να βλέπουν σεξιστικά σχόλια που δεν ισχύουν. Κάθε φορά σκέφτομαι τι θα δει πάλι ο πατέρας μου».
Η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε ακόμα πως δεν της μένει καθόλου προσωπικός χρόνος για προσωπική ζωή. Μέχρι πρότινος ήταν σε σχέση, όμως χώρισε και από τότε δεν βρήκε κάποιον που να αγαπήσει και να την κάνει να μπει ξανά σε σχέση. Θα ήθελε πολύ να δημιουργήσει οικογένεια και να απολαύσει τη συντροφικότητα.