Γιάννης Πλούταρχος: Δεν ήμουν ένας πατέρας απών, δεν άφησα όλο το "βάρος" στη γυναίκα μου

Δημοσιεύθηκε στις

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει την εικόνα του τέλειου οικογενειάρχη!. Αυτός και η σύζυγός, του Μαρία, μετρούν περί τα 29 χρόνια κοινής πορείας, έχοντας αποκτήσει πέντε παιδιά: τον Γιώργο, την Κατερίνα, τον Κωνσταντίνο, την Ελεωνόρα και την Παναγιώτα.

Παρά τους πειρασμούς, ο γνωστός τραγουδιστής και η σύζυγός του, κατάφεραν να περάσουν αλώβητοι, στήριξαν την οικογένεια τους, και την ευτυχία των παιδιών τους.


Σε συνέντευξη, που παραχώρησεο Γιαννης Πλούταρχος με την πρωτότοκη κόρη του Κατερίνα Κακοσαίου στο "Down Town" Κύπρου, απάντησε πως κατάφερε να ισορροπήσει οικογένεια και δουλειά στις πίστες.

"Χωρίς κόπο, αγάπη, κατανόηση, προσπάθεια, δεν γίνεται τίποτα. Καταρχήν, η δουλειά αυτή είναι μια πολύ δύσκολη. Απ’ τη στιγμή, λοιπόν, που μπαίνεις μέσα σ’ αυτήν, επηρεάζεσαι από πολλά και αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι την ψυχραιμία σου. Εγώ, ήμουνα ένα παιδί που ήρθε από το χωριό του, από μια φτωχή οικογένεια, αγωνίστηκα μόνος μου, στα 23 μου γνώρισα τη γυναίκα μου, μεγαλώσαμε ουσιαστικά μαζί, γαλουχηθήκαμε μαζί, αποφασίσαμε να κάνουμε οικογένεια, και όλο αυτό με το τραγούδι ήρθε μετά. Ήταν σαν ένα δεντράκι που έπρεπε να το ποτίζουν και οι δύο για να κάνει καρπούς.

Το δέντρο έβγαλε καρπούς, λοιπόν. Αλλά ήμασταν συνεχώς και οι δύο πάνω από τα παιδιά μας. Και, παρόλο που εγώ είχα μια απαιτητική διαδρομή στη δουλειά μου, δεν έλειπα ποτέ απ’ το σπίτι, από τη γυναίκα μου και τα παιδιά μουδεν ήμουν ένας πατέρας απών, δεν άφησα όλο αυτό το "βάρος" στη γυναίκα μου. Υπήρξαν, φυσικά, και δύσκολες στιγμές. Όταν, όμως, έχεις αγάπη και σεβασμό γι’ αυτή την μικρή κοινωνία που έχεις δημιουργήσει, παίρνεις δύναμη για παρακάτω – αυτά μας έφτασαν και στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα ως οικογένεια.