Γιάννης Αϊβάζης: Η Μαρία πέρασε δύσκολα την επιλόχειο - Ήταν ένα αγρίμι και ήταν τρομακτικό

Δημοσιεύθηκε στις

O Γιάννης Αϊβάζης μίλησε για τη γνωριμία του με τη σύζυγό του, Μαρία Κορινθίου, το πόσο πολύ την διεκδίκησε, αλλά και για την κόρη τους Ισμήνη, με την οποία απολαμβάνουν να πηγαίνουν μαζί στο γήπεδο.

Αρχικά ο Γιάννης Αϊβάζης μίλησε για την ενασχόληση και της κόρης τους με την τέχνη τους, καθώς ακολουθεί τα βήματα των γονιών της.


«Είναι λογικό αφού η Ισμήνη έχει μεγαλώσει στα θέατρα, στα σετ, από την άλλη είναι λίγο τρομακτικό, γιατί θα έχει να παλέψει 3 και 4 φορές περισσότερο, ως παιδί ηθοποιών. Το έχουμε δει αυτό. Όσο μεγαλώνει το βλέπει, και ξέρει ότι πρέπει να το δουλέψει σωστά να το σπουδάσει σωστά, και να έχει και μια εναλλακτική. Στην Ελλάδα ζούμε».

Ο ηθοποιός είναι πολύ υπερήφανος για την κόρη του, με τον ίδιο να συγκινείται σε υπερβολικό βαθμό βλέποντάς την να παίζει στη σειρά «Το Καφέ της Χαράς».

«Δεν το ήξερα εγώ. Δεν μου το είπαν, έγινε μια συνωμοσία. Δεν έχω τον ρόλο του αυστηρού μπαμπά. Η Ισμήνη νομίζω το είχε πει στην Μαρία να μην μου το πει ακόμα. Όταν παίχτηκε η πρεμιέρα της, είναι με μια φίλη της στο σπίτι. Καθόμασταν στο σαλόνι και της λέω “Θα έρθεις;” και μου λέει “Θα κάτσω να το δω από μέσα”. Όταν τελείωσε και τη ρώτησα πώς το είδε, είπε ότι θα μπορούσα και καλύτερα. Συγκινήθηκα όταν την είδα να παίζει στην τηλεόραση. Το να έχεις δημιουργήσει ένα πραγματάκι και να ακολουθεί μετά κάτι, είναι χαρά και συγκίνηση. Πολύ κλάμα και στις παραστάσεις του σχολείου».

«Την κυνήγησα πολύ την Μαρία»

Ο Γιάννης Αϊβάζης μίλησε και για τη γνωριμία του με την Μαρία Κορινθίου, ενώ παραδέχθηκε ότι την κυνήγησε πολύ.

«Στην Κύπρο γνωριστήκαμε. Γιατί εγώ έκανα μία παράσταση, το "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" του Ρήγα. Και στο ενδιάμεσο λοιπόν στην πρώτη παράσταση και στη δεύτερη, υπήρχε ένα κενό μιάμιση ώρα και με είχαν προσκαλέσει να δώσω ένα βραβείο τότε στον Τόνυ, σαν άντρας ηθοποιός της χρονιάς της Κύπρου. Ήταν η Μαρία, καθόταν σε ένα τραπέζι με τον Ιωσήφ Μαρινάκη. Με κοιτάει ο Ιωσήφ και σηκώνεται, αγκαλιαζόμαστε κτλ. και κάποια στιγμή γυρνάει μια τύπισσα και μου λέει: "Γεια σου Γιάννη, τι κάνεις; είμαι η Μαρία". Ε αυτό ήταν. Ήταν κάτι ωραίο, κάτι μαγικό. Την κυνήγησα πολύ την Μαρία», περιέγραψε ο Γιάννης Αϊβάζης.

Μιλώντας για την εφηβεία τη κόρης του είπε: «Και λάθη να κάνει και να μάθει. Είμαι πολύ τυχερός που η Ισμήνη συζητάει πολύ με τη Μαρία και σε δεύτερο χρόνο μαζί μου. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια με τη Μαρία γιατί υπάρχουν πράγματα που όταν μεγαλώσει ένα κορίτσι που δεν τα ξέρεις. Ενώ μια μαμά τα γνωρίζει, τα έχει περάσει. Η Ισμήνη παίρνει καλές βάσεις και προειδοποιήσεις του τι να προσέξει και τι όχι που μπορεί και αντιμετωπίζει τα πράγματα. Άμα δεν πάθεις δεν θα μάθεις να πτοφυλαχθείς. Είναι οι γονείς να προειδοποιούν και το παιδί να πάρει τον δρόμο του, με έλεγχο προφανώς, για να μπορέσει να μεγαλώσει και να χρησιμοποιήσει τις βάσεις που παίρνει».

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην περίοδο που έμαθαν μαζί με την σύζυγο του, Μαρία Κορινθίου για την εγκυμοσύνη της.

«Το παιδί ήρθε πάρα πολύ γρήγορα στη ζωή μας και όταν ήμασταν στα πολλά, πολλά, πολλά μέλια! Γυρίσαμε από ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, ήμασταν περίπου τρεις μήνες μαζί και η Μαρία ήταν ήδη έγκυος. Γυρνώντας πίσω, λοιπόν, η Μαρία είχε κάνει ένα γκεστ στα "Υπέροχα Πλάσματα" και με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν πως λιποθύμησε στο γύρισμα. Πήγα την πήρα από το γύρισμα και την πήγα διακριτικά σε νοσοκομείο.

Εκεί την εξέταζαν και κάποια στιγμή με φωνάζουν μέσα και μου χαμογελούσαν όλοι. Εκεί μου το ανακοίνωσαν, η Μαρία δεν το ήξερε και θα της το έλεγε ο γιατρός μαζί μου. «Αποκλείεται, αποκλείεται» έλεγε η Μαρία.

Ξέρεις, ήταν πολύ συνειδητή όμως η απόφαση να κρατήσουμε την Ισμήνη και να ξεκινήσουμε μια κοινή πορεία μαζί. Συνειδητά έγινε δηλαδή, δεν έγινε τίποτα τυχαίο. Μου έκανε το μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου, νομίζω» συμπλήρωσε ο Γιάννης Αϊβάζης.

«Η Μαρία πέρασε επιλόχειο - Ήταν ένα αγρίμι»

Ο ηθοποιός μίλησε και για την περίοδο που η Μαρία Κορινθίου πέρασε επιλόχεια κατάθλιψη, ομολογώντας πως «ήταν πολύ δύσκολα. Εγώ το κατάλαβα. Ήταν άλλος άνθρωπος, εντελώς άλλος. Ένα αγρίμι, ένας άνθρωπος που δεν ήθελε να κρατάει ένα παιδί στην αγκαλιά του, δεν ήθελε καν να το ακούει... Υπήρξαν στιγμές που ήταν να έβλεπες, την πιο τρομακτική ταινία θρίλερ. Φαντάσου να γυρνάς από γύρισμα 2 η ώρα το βράδυ και να κοιμάσαι και να κοιμάσαι για να ξεκουραστείς και κατά τις 3, να βλέπεις έναν άνθρωπο πάνω σου να σου λέει να πας να κοιμίσεις το παιδί σου και το παιδί να κοιμάται. Ή με το παραμικρό να σου επιτίθεται και να σου σκίζει τα ρούχα. Ήταν μια περίοδος και  πολύ επίπονη και τρομακτική. Κι ευτυχώς εγώ δεν έχασα την ψυχραιμία μου και εκείνη το πάλεψε πολύ. Κι αμέσως μετά το εξάμηνο, από εκεί που δεν ήθελε το παιδί, έγινε η καλύτερη μαμά του κόσμου»

Όσον για το τι του αρέσει να κάνει μαζί με την κόρη του, απάντησε: «πάμε γήπεδο μαζί. Αεκάρα. Κι όσο μεγαλώνει, αν της πω δεν θα έρθεις στο γήπεδο μαζί, μπορεί να μην μπυ μιλήσει μια εβδομάδα».