Φτιάξτε τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη μπισκοτένια καμπανούλα!

Από την Ιουλία Ανωμερίτου

Το καλύτερο χειροποίητο δωράκι για να ξετρελαθούν οι αγαπήμενοι σας και τα παιδιά σας

10 μπισκοτάκια διακοσμημένα με ζαχαρόπαστα και συναρμολογημένα σε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη μπισκοτοκαμπανούλα! Αντισταθείτε στον πειρασμό να την κρατήσετε στολισμένη, είναι για φάγωμα!!!!!

Θα χρειαστείτε:

Μισή δόση ζύμης για μπισκότα  βανίλιας (με όποια συνταγή θέλετε)

Μισή δόση ζαχαρόπαστα (κόκκινο, πράσινο και κίτρινο χρώμα)

Μια κορδέλα 80 εκατοστών περίπου, σε χρώμα της επιλογης σας.

 

Βήμα 1.

Θα χρειαστείτε τα εξής κουπ πατ: 6 στρογγυλά σε διάφορα μεγέθη, από 8-10 εκατοστά διάμετρο το μεγαλύτερο (μέγεθος 1) μέχρι 2-3 εκατοστά διάμετρο το μικρότερο (μέγεθος 6), 1 μικρό στρογγυλό κουπ πατ με διάμετρο 0,5 εκατοστό (για να τρυπήσουμε τα μπισκότα), 1 κουπ πατ σε σχήμα φύλλου

 

Βήμα 2.

Θα ανοίξετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκατοστού και θα κόψετε τα εξής 10 μπισκότα: 2 μπισκότα σε σχήμα φύλλο, 1 μπισκότο στρογγυλό από τα μεγέθη 1 – 2 – 3 – 5 και 6 και 3 μπισκοτάκια από το μέγεθος 4

 

Βήμα 3.

Απλώνετε τα μπισκοτάκια σας σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου και τα τοποθετείτε σε ταψάκι. Με το μικρό στρογγυλό κουπ πατ ανοίγετε μία τρυπούλα στο κέντρο κάθε στρογγυλού μπισκότου και στην άκρη των δύο φύλλων, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

 

Βήμα 4.

Ψήνετε τα μπισκοτάκια σας για όσο χρόνο προβλέπεται από τη συνταγή που έχετε χρησιμοποιήσει. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνετε να κρυώσουν. Ανοίγετε την πράσινη ζαχαρόπαστα και κόβετε με το κουπ πατ δύο φυλλαράκια. Τους ανοίγετε δύο τρυπούλες, όπως και στα αντίστοιχα μπισκότα. Με ένα πινελάκι βάζετε λίγο νερό πάνω σε κάθε μπισκοτάκι και κολλάτε επάνω τα κομματάκια ζαχαρόπαστας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία σε όλα τα στρογγυλά μπισκότα (εκτός από το μικρότερο) με κόκκινη ζαχαρόπαστα και στο πιο μικρό με κίτρινη ζαχαρόπαστα. Αφήνετε τα μπισκότα για μισή ώρα, να σκληρύνει λίγο η ζαχαρόπαστα.

 

Βήμα 5.  

Περνάτε την κορδέλα από το πιο μικρό κίτρινο μπισκοτάκι.

 

Βήμα 6.

Ενώνετε τις δύο άκρες της κορδέλας και τις περνάτε μέσα από όλα τα κόκκινα μπισκότα διαδοχικά από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.

 

Βήμα 7.

Δένετε τις δύο άκρες της κορδέλας σε κόμπο πάνω από το τελευταίο κόκκινο μπισκοτάκι.

 

Βήμα 8.

Στη μία άκρη της κορδέλας (πχ. από αριστερά) περνάτε το πρώτο πράσινο μπισκοτένιο φυλλαράκι.

 

Βήμα 9.

Στην άλλη άκρη της κορδέλας από δεξιά περνάτε το δεύτερο πράσινο φυλλαράκι.

 

Βήμα 10.

Ενώνετε τις δύο άκρες της κορδέλας και φτιάχνετε ένα σφιχτό φιόγκο. Η καμπανούλα σας είναι έτοιμη! Κρεμάστε τη για να την καμαρώσετε και μετά μην ξεχαστείτε, απολαύστε τη μαζί με τα παιδάκια σας ή τυλίξτε τη σε διαφανές χαρτί και κάντε ένα όμορφο, γλυκό, χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δωράκι στους φίλους σας!

 

Η συνταγή αποτελεί έμπνευση και δημιουργία του www.cookierama.gr και www.facebook.com/cookieramagr