Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο γεμάτο παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε στις

Στιγμές τρόμου και αγωνίας εκτυλίχθηκαν στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Επταπυργίου όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε μαθητές τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε μετά από μηχανική βλάβη, που αντιμετώπισε το σχολικό λεωφορείο ενώ η κίνηση στο σημείο διεξάγεται αυτή τη στιγμή με δυσκολία.


Ο οδηγός σταμάτησε έγκαιρα και το λεωφορείο εκκενώθηκε ταχύτατα. Τα παιδιά και οι συνοδοί βγήκαν με ασφάλεια και παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας, πίσω από τις προστατευτικές μπάρες. Πολύ γρήγορα ξεκίνησε στο σημείο η επιχείρηση κατάσβεσης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο ανήκει σε ιδιωτικό σχολείο και πως τα παιδιά βγήκαν άμεσα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Στο σημείο βρίσκονται και περιπολικά της αστυνομίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο οδηγός του μικρού λεωφορείου δήλωσε: «Αρχισε να καπνίζει το αυτοκίνητο, το είδα από τους καθρέφτες, μου κόρναραν και άλλα αυτοκίνητα. Οδηγήσαμε τα παιδάκια λίγο πιο μακριά και μετά έπιασε φωτιά».

Πηγή: thestival