Ευγενία Δημητροπούλου για την υιοθεσία: Δεν το γεννάς, αλλά γίνεσαι αυτόματα μάνα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου μίλησε στην Τζένη Θεωνά και την εκπομπή Μαμά-δες για την δική της ιστορία μητρότητας, την κόρη της που έχει υιοθετήσει από τη Σιέρα Λεόνε και την όλη διαδικασία μέχρι να καταφέρει το παιδί να έρθει στο σπίτι.

Η κόρη της Εύα συμπληρώνει στις 15 Αυγούστου τα τρία της χρόνια, και είναι «είναι παιδί της Παναγίας. Πολύ λιονταρίνα, είναι πολύ δυναμική, πάρα πολύ ζωηρή, πολύ κοκέτα», όπως λέει η μαμά της!


Η ηθοποιός σημείωσε ότι η υιοθεσία ήταν επιλογή και όχι λύση κι εξήγησε: «πάντα έβλεπα βιντεάκια για την ψυχολογία των υποψηφίων θετών γονέων κι έβλεπα πόσο κουρασμένοι, πόσο απογοητευμένοι είναι και δεν ένιωθα καμία ταύτιση σε όλο αυτό».

Η ηθοποιός δεν αντιμετώπισε προβλήματα υπογονιμότητας, αλλά είχαν αποφασίσει με το σύζυγό της, ότι κι αν ακολουθήσει μετά (αν αποκτήσουν δηλαδή βιολογικά παιδιά), πρώτα ήθελαν να υιοθετήσουν. «Ήταν ένα ταξίδι που είχε τρομερή αδρεναλίνη, προσμονή, χαρά ερχόμασταν αντιμέτωποι με δυσκολίες, αλλά ήμασταν έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε. για πρέπει να δοθεί κι αυτή η διάσταση για να το δουν κι άλλοι άνθρωποι διαφορετικά. Ήταν η απόλυτη προτεραιότητά μας η Εύα, την είχαμε ονομάσει από πριν. Ήταν κοινό μας όνειρο πριν γνωριστούμε καν, να υιοθετήσουμε ένα παιδί», είπε αρχικά η Ευγενία Δημητροπούλου.

Ο σύζυγος της νευροχειρουργός Στέλιος Βλατάκης, και «λόγω της ιδιότητας του, έχει το αίσθημα της προσφοράς. Είχε κάνει κάποιες ενέργειες να είναι γιατρός χωρίς σύνορα. Δηλαδή όπου μπορεί να βοηθάει. Το είχαμε και οι δύο όνειρο και το βάλαμε σε εφαρμογή», όπως είπε η κ. Δημητρόπουλου.

Μιλώντας για το ταξίδι της υιοθεσίας, σημείωσε ότι θέλει υπομονή, πίστη. «Ξεκινώντας κάποιος πρέπει να απευθυνθεί στην περιφέρεια, όπου ανήκει. Θέλει υπομονή, τα νούμερα στην Ελλάδα ήταν απαγορευτικά για εμάς, έτσι κι αλλιώς όνειρό μας ήταν και η Αφρική, ήταν δύσκολη η εποχή που απευθυνθήκαμε. Ήταν πολύπλοκη. Χρειάστηκε μόνο ένα ταξίδι για εμάς εκεί, όπου μείναμε ένα μήνα,  η αξιολόγηση διαρκεί αρκετούς μήνες, είναι σαν εγκυμοσύνη. Υπάρχουν ταμπού απέναντι στην υιοθεσία. Έχω επικοινωνήσει με μαμά που μου έλεγε πως σκεφτόταν πώς να κυκλοφορήσει στο χωριό. Εμένα στα δικά μου αυτιά, μου φαίνεται αδιανόητο», εξήγησε στη συνέχεια η Ευγενία Δημητροπούλου, η οποία περιέγραψε πως το ανακοίνωσε στους γονείς της. Όπως είπε χάρηκαν πάρα πολύ, γιατί και οι ίδιοι ήταν καθηγητές κι έλεγαν έχουμε τρία παιδιά στο σπίτι και 30 στην αίθουσα, και το εννοούσαν.

Η όμορφη ηθοποιός μίλησε και για τα πρώτα συναισθήματα που ένιωσε όταν έμαθε ότι τελικά θα γίνει μητέρα.

«Τρελάθηκε η καρδιά μου όταν μας είπε η δικηγόρος ότι βρέθηκε η Εύα. Γίνεσαι μάνα αυτόματα. Δεν το γεννάς, αλλά είσαι μάνα. Ο πρώτος καιρός στο σπίτι ήταν ιδιαίτερος, γυρίσαμε με τρομερή κόπωση, με πυρετό, εξάντληση. Κι έλεγα "Χριστέ μου έτσι είναι η μητρότητα, πως θα τα καταφέρω;" Στην αρχή μέχρι να βρω τις ισορροπίες εγώ δυσκολεύτηκα» είπε χαρακτηριστικά η Ευγενία Δημητροπούλου και συνέχισε: «Κατευθείαν της μιλήσαμε ελληνικά και η Εύα μιλάει εντυπωσιακά καλά ελληνικά, είναι και οι γονείς μπυ φιλόλογοι, από πάνω της, και διορθώνουν».

Ευγενία Δημητροπούλου για την υιοθεσία: Δεν το γεννάς, αλλά γίνεσαι αυτόματα μάνα