Έξυπνα tips για την ιδανική επιλογή παιδικού γραφείου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πολλοί γονείς πριν ξεκινήσει το παιδί την πρώτη δημοτικού μπαίνουν στη διαδικασία της έρευνας για το παιδικό γραφείο. Επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα χώρο ευχάριστο, αλλά και παράλληλα λειτουργικό που θα βοηθήσει το παιδί να ανταπεξέλθει στις μαθητικές απαιτήσεις. Στην έρευνα αυτή θα βρουν πολλές προτάσεις και λύσεις που άλλες θα τους ταιριάζουν και άλλες όχι.

Ποια είναι όμως τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξουν για να οδηγηθούν στο κατάλληλο παιδικό γραφείο;


1. ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Αν επιθυμούμε το γραφείο που θα αγοράσουμε να συνοδεύει το παιδί σε όλη τη σχολική του θητεία τότε η κατασκευή του θα πρέπει να καλύπτει όλη τη διάσταση του διαθέσιμου χώρου. Έτσι η επιφάνεια του γραφείου θα είναι επαρκής για όσα περισσότερα σχολικά εργαλεία διαθέτει ο μαθητής. Εξίσου σημαντικός με τη διάσταση του παιδικού γραφείου είναι και ο κενός χώρος κάτω από αυτό για την καρέκλα και τα πόδια του παιδιού έτσι ώστε να είναι αρκετός για να έχει τη σωστή θέση και στάση του σώματος.

Έξυπνα tips για την ιδανική επιλογή παιδικού γραφείου

2. ΥΨΟΣ

Το ύψος του γραφείου είναι ένας καίριος παράγοντας. Θα πρέπει να είναι στα 78 εκ. με 80 εκ. έτσι ώστε να εξυπηρετεί το παιδί καθώς μεγαλώνει. Αν επιλέξετε ένα χαμηλότερου ύψους προσχολικό γραφείο θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας πως θα χρειαστείτε ένα νέο πολύ σύντομα και αυτό γιατί το παιδί μεγαλώνοντας δε θα χωράει. Για αυτό είναι καλό να οδηγηθείτε στην αγορά ενός κανονικού εφηβικού γραφείου και με την κατάλληλη καρέκλα να ρυθμίζετε το ύψος που θα κάθεται το παιδί.

3. ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του παιδικού γραφείου έχει και το υλικό κατασκευής του. Ο βακελίτης, το mdf και το μασίφ ξύλο είναι τα κύρια υλικά που χρησιμοποιούνται στα γραφεία γενικότερα. Προτείνουμε τον βακελίτη καθώς είναι ένα υλικό υψηλής αντοχής στα χτυπήματα και τις γρατζουνιές. Έτσι το μικρό σας μπορεί να γράψει, να χρωματίσει, να κόψει και να κάνει όλες του τις κατασκευές χωρίς να ανησυχείτε ότι θα “χτυπήσει” την επιφάνεια του γραφείου του. Bonus: Η επιφάνεια από βακελίτη καθαρίζεται πολύ εύκολα!

Έξυπνα tips για την ιδανική επιλογή παιδικού γραφείου

4. ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι επίσης απαραίτητοι. Μπορείτε να έχετε μία βιβλιοθήκη δίπλα από το γραφείο στην οποία να τοποθετούνται βιβλία, φάκελοι ακόμη και παιχνίδια στα ντουλάπια της. Πάνω από το παιδικό γραφείο μπορούν να τοποθετηθούν ράφια και κρεμαστά ντουλάπια στα οποία το παιδί μπορεί να τοποθετήσει οργανωμένα τα βιβλία του. Πλέον υπάρχουν όμορφες και έξυπνες προτάσεις για να αποφύγετε τις ογκώδεις κατασκευές πάνω από το γραφείο χωρίς να χάσετε χώρο αποθήκευσης . Τα ράφια, τα ανοιχτά και τα κλειστά ντουλάπια, σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα μπορούν να δημιουργήσουν μια όμορφη μα πάνω από όλα λειτουργική σύνθεση.

5. ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ

Είναι χρήσιμο να υπάρχει είτε μία συρταριέρα είτε συρτάρια κατά μήκος του γραφείου γιατί έτσι το παιδί έχει τακτοποιημένα τα αντικείμενα που είναι άμεσης χρήσης π.χ. στυλό, μολύβια και δε βρίσκονται όλα στην επιφάνεια του γραφείου που εργάζεται. Αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος η συρταριέρα μπορεί να είναι τροχήλατη, έτσι ώστε όταν κάθεται το παιδί να την έχει εκτός γραφείου, δίπλα του και όταν σηκωθεί από αυτό να την επανατοποθετήσει από κάτω. Αν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος μπορεί να τοποθετηθεί μια σταθερή κάθετη ή ζικ ζακ συρταριέρα που θα δώσει τόσο τον χώρο αποθήκευσης που απαιτείται όσο και το μοντέρνο design στο γραφείο του παιδιού.

Έξυπνα tips για την ιδανική επιλογή παιδικού γραφείου

6. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΡΑΦΙΩΝ

Ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση των επιτοίχιων ραφιών και ντουλαπιών πάνω από το γραφείο πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να μην νιώθει το παιδί καθήμενο ότι το εγκλωβίζουν. Πρέπει να υπολογιστούν ακριβώς οι αποστάσεις από το γραφείο στα πρώτα ράφια ώστε να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα που εξυπηρετεί το παιδί, φτάνοντας με ευκολία τα αντικείμενα, αλλά και έχοντας προβλέψει το απαιτούμενο χώρο για την τοποθέτηση οθόνης υπολογιστή.

7. SMART TIP!

Σίγουρα στο γραφείο θα χρειαστεί να καθίσει και ο γονιός μαζί με το παιδί. Μία έξυπνη λύση για να καθίσουν πιο άνετα δύο άτομα είναι από τη μεριά που το επιτρέπει η θέση του γραφείου, δηλαδή αν ακουμπά στον τοίχο από τη δεξιά πλευρά, να τοποθετηθεί από την αριστερή ένα τετράγωνο πόδι ή ένα πόδι σε σχήμα "Λάμδα" που θα δημιουργεί κενό και δε θα είναι ένα κλειστό πλαϊνό. Έτσι θα υπάρχει ο χώρος για να μπορέσει να καθίσει ο γονιός με το παιδί και να το βοηθήσει στην μελέτη του.

Έξυπνα tips για την ιδανική επιλογή παιδικού γραφείου

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως για την επιλογή του παιδικού γραφείου είναι αρκετοί οι παράγοντες που πρέπει να μελετήσει ο γονιός πριν πάρει την τελική απόφαση. Κατά κύριο λόγο, το παιδικό γραφείο πρέπει να είναι στιβαρό και ανθεκτικό, ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να είναι λειτουργικό και να βοηθά το παιδί στην οργάνωση των σχολικών αντικειμένων. Μην ξεχνάτε και την πλευρά της αισθητικής, τα χρώματα, το σχέδιο θα ενθαρρύνουν το παιδί να νιώσει το γραφείο ως προσωπικό χώρο και να πετύχει το σκοπό του.

Site: https://saltasepiplo.gr/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/saltasepiplo.gr

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/saltas_epiplo/