Εμβόλιο Astrazeneca: Πρέπει να ανησυχήσουν οι 30-39 ετών για θρομβώσεις;

Δημοσιεύθηκε στις

Το ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, είναι το μεγαλύτερο «όπλο» της ανθρωπότητας, απέναντι στον «αόρατο εχθρό», που έχει «κατακλύσει» τις ζωές μας εδώ και πάνω από ένα χρόνο, είναι πια κάτι το πασιφανές.

Και μόνο το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ηλικιωμένων που δυστυχώς χάνουν την ζωή τους πλέον, δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, αλλά και το γεγονός πως οι αριθμοί των νοσηλευομένων έχουν μειωθεί αισθητά σε ό, τι αφορά τις ηλικιακές ομάδες που έχουν ήδη εμβολιαστεί, δείχνουν πως το εμβόλιο απλά σώζει ζωές.


Από την άλλη, όμως, τα περιστατικά θρομβώσεων με το εμβόλιο -κυρίως- της Astrazeneca αλλά -εσχάτως- και της Johnson & Johnson, έχουν θορυβήσει αρκετούς.

Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν στην χώρα μας «αποθέματα» του σκευάσματος της Astrazeneca, όπως χαρακτηριστικά είπε στην ενημέρωση της Τετάρτης, 21.04.2021, ο Βασίλης Κικίλιας, δίνοντας περισσότερες διευκρινίσεις για αυτό που είχε ανακοινώσει νωρίτερα, στο νέο του τηλεοπτικό μήνυμα στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης: Ότι δηλαδή το πρόγραμμα εμβολιασμού «τρέχει» για τους ηλικίας άνω των 30.

Πηγή: magdasnews.gr